Održan javni čas o bezbednosti u saobraćaju #NoviSad

0

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević prisustvovao je javnom času o bezbednosti u saobraćaju koji je održan na centralnom platou kupališta „Štrand“, pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije u okviru projekta „Smanji gas“.

-Grad Novi Sad će uvek podržavati ovakve akcije kada je u pitanju bezbednost saobraćaja. Vrlo je pohvalno što nevladin sektor samoinicijativno organizuje akcije ovog tipa gde najmlađi učesnici u saobraćaju, kao i oni stariji mogu da iskuse neželjene situacije u saobraćaju, ali u bezbednim uslovima- rekao je Nemanja Vukčević i iskoristio priliku da pozove sve prisutne da dođu 5. avgusta na Trg slobode kako bi učestvovali u još jednoj akciji namenjenoj prevenciji i povećanju bezbednosti u saobraćaju koju organizuje Republička agencija za bezbednost saobraćaja.

Sigurnost u saobraćaju

Sigurnost u saobraćaju

On je dodao da je Novi Sad prvi grad domaćin, a da će svi zainteresovani moći da isprobaju neželjene saobraćajne situacije kao što su naglo kočenje i nevezivanje pojasa, ali u bezbednim uslovima.

Javni čas o bezbednosti u saobraćaju realizovali su članovi Auto-sportskog kluba „PETRO MAX“ i vršnjački tim predvođen srednjoškolcima saobraćajne sekcije Saobraćajne škole „Pinki“ koji su bili zaduženi za vršnjačku edukaciju na zabavan način. Zainteresovani su mogli da isprobaju „pijane naočare” s kojima su videli kako izgleda biti vozač u alkoholisanom stanju, ali i prošetati „SMS ulicom”, poligonom na kojem je simulirano kako izgleda kada pešaci koji hodaju ulicom istovremeno kucaju poruke na mobilnim telefonima.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend