Događaji Srbija

Održan humanitarni Bogojavljenski koktel Miodraga Colića

U utorak, 19.januara 2016. Miodrag Colić upriličio je humanitarni Bogojavljenski koktel, u hotelu Crystal, Internacionalnih brigada 9 u Beogradu. Tom prilikom sav prihod od prodaje njegove knjige „Moj put oko sveta“ u kome se nalaze putopisi iz zemalja sveta koje je obišao, svih 195 koje su na spisku Ujedinjenih nacija, doniran je školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu (http://www.skolaveljkoramadanovic.edu.rs/), a direktorka Radmila Laban, koja je prisutvovala, nije krila oduševljenje i zahvalnost zbog tog humanog gesta. Tokom koktela pilo se vino iz vinarije „Tonković“, a nastup mladih dama, pijanistkinje Katarine Ranković i violinistkinje Ljubice Damčević, učinio je ovo veče svečanim i posebnim.

Ivana Djordjevic
Ivana Djordjevic

“Odluku da napišem knjigu doneo sam davne 2006. godine, na jednoj terasi nad morem na ostrvu Mljet. Tada me je supruga prozvala Erni (od Ernest Hemingvej), u stvari to je bila njena ideja da od svih mojih putovanja bude i neke koristi, a ne bih li se ja malo smirio i prebacio fokus od putovanja ka pisanju. Nije ni mogla znati da “najteža” putovanja tek dolaze, ali da će se i samo pisanje koncentrisati u aerodromskim čekaonicama na mnogobrojnim putovanjima po Africi koja ima najviše zemalja od svih kontinenata. Zbog toga ove knjige putopisa meni znače sve jer kako reče jedan moj prijatelj, i kako sam naveo u knjizi, to je zaista bila moja “misija” da obidjem sve zemlja ovog sveta, njih 195 prema zvaničnom spisku Ujedinjenih nacija, plus mnogobrojne kolonije, teritorije i provincije.

Drina Pesic Duric
Drina Pesic Duric

Kao mali sam voleo sam da pišem, dobijao Oktobarske nagrade za poeziju i odjednom sa medicinom prestao, ali se ta želja ipak ponovo spontano rodila u meni. Putopisi su nastali kao logičan nastavak mnogih putopisa naših znamenitih pisaca ili pesnika koji su, kao i ja, voleli da tako lutaju svetom i beleže svoje impresije”, kaže Miodrag Colić.

Dr Milan Colic
Dr Milan Colic

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.