Događaji Crna Gora

Odabran predstavnik Crne Gore za Eurosong 2016

Crnu Goru će na narednom Eurosongu u Švedskoj predstavljati podgorički bend „Highway“, koji čine pjevač Petar Tošić i gitaristi Marko Pešić i Luka Vojvodić.

Komisija, koju čine članica Savjeta RTCG, pjesnikinja Dragana Tripković, muzička urednica u Radiju Crne Gore Nada Vučinić, pjevač i kompozitor Slaven Knezović i džez muzičar Milorad Šule Jovović, predložila je da „Highway“ predstavlja Crnu Goru Eurosongu 2016. Savjet RTCG je predlog Komisije podržao jednoglasno.

Crna Gora je 36. zemlja koja je potvrdila učešće na sledećem Eurosongu, a preostale zemlje se moraju izjasniti do 10 oktobra.

Bend „Highway“ postao je popularan nakon uspjeha u regionalnom takmičenju X Factor Adria, u kojem su osvojili četvrto mjesto. Ove godine u Beču, Nenad Knežević Knez je osvojio 13. mjesto, što je najbolji rezultat Crne Gore od prvog nastupa na Eurosongu.

Crna Gora učestvuje na Eurosongu od 2007. godine. Prvi crnogorski predstavnik na ovom festivalu bio je Stevan Fedi koji je nastupio na 52. izdanju u Helsinkiju sa pjesmom „Hajde kroči“. Nakon Fedija, crnogorski predstavnici su bili Stefan Filipović, Andrea Demirović, Rambo Amadeus, Who See i Sergej Ćetković .

„Highway“ je prošlog mjeseca ozvaničio saradnju sa izdavačkom kućom Menart, koja je regionalni zastupnik „Sony Music“, jednom je od najvećih izdavačkih kuća na svijetu sa kojom su radili Leonard Koen, Brus Springstin, AC/DC, Bob Dilan, Bijonse…
„Highway” je sa numerom „Bar na kratko“ koja je ujedni i njihov jedini singl za sada, osvojio treće mjesto na večeri „Novih zvijezda“ ovogodišnjeg izdanja festivala „Sunčane skale“ u herceg Novom. Koliko će imati sreće na Eurosongu 2016 ostaje da vidimo.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.