Od „Mozzart-a” i glumaca za vas i glumce: šerujte humanitarno izvođenje modernog „Balkanskog špijuna”

0

Na jujtub kanalu kompanije „Mozzart”, večeras će, 7. januara 2021, od 20 časova biti prikazano izvođenje humanitarne predstave „Balkanski špijun”, rađene po istoimenoj kultnoj drami proslavljenog srpskog akademika i dramskog pisca Dušana Kovačevića.

Glumačku postavu ove modernizovane verzije „Balkanskog špijuna” čine: Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića, Milutin – Mima Karadžić kao Đura Čvorović, dok Vesna Trivalić tumači lik Danice Čvorović, Branka Katić lik Sonje Čvorović, a Gordan Kičić je u ulozi Petra Markova. Domaćin (narator) ovog spektakla, rađenog u režiji Nemanje Ćipranića i produkciji „Spotlight-a”, jeste Zoran Kesić.

S obzirom na to da je ceo sadržaj humanitarnog karaktera, za svaki šer u toku prva 24 sata, kompanija „Mozzart” povećava fond za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije (UDUS), čije je stvaralaštvo značajno pogođeno pandemijom kovida 19. Takođe, i sami glumci koji igraju u ovoj zum predstavi odrekli su se svojih honorara, kako bi se prikupilo što više novca.

Zato, udružimo snage i uzvratimo poklonom na božićni poklon: šerujte i učestvujte u širenju dobre energije, pomoći i podršci ovakvog zalaganja za našu kulturu – prave slike svih nas.

I možda nećemo dobiti onoga koga smo želeli, ali ćemo sigurno dobiti onoga koga smo tražili!

(Fotografija: Zum predstava „Balkanski špijun”, 2021; © „Mozzart”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine | Moje tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Kreativnost je osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, a bez nje je život besmislen! | Redovni sam član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend