Događaji

Od „Mozzart-a” i glumaca za vas i glumce: šerujte humanitarno izvođenje modernog „Balkanskog špijuna”

  • January 7, 2021
  • 2 min read
  • 40 Views
Od „Mozzart-a” i glumaca za vas i glumce: šerujte humanitarno izvođenje modernog „Balkanskog špijuna”

Na jujtub kanalu kompanije „Mozzart”, večeras će, 7. januara 2021, od 20 časova biti prikazano izvođenje humanitarne predstave „Balkanski špijun”, rađene po istoimenoj kultnoj drami proslavljenog srpskog akademika i dramskog pisca Dušana Kovačevića.

Glumačku postavu ove modernizovane verzije „Balkanskog špijuna” čine: Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića, Milutin – Mima Karadžić kao Đura Čvorović, dok Vesna Trivalić tumači lik Danice Čvorović, Branka Katić lik Sonje Čvorović, a Gordan Kičić je u ulozi Petra Markova. Domaćin (narator) ovog spektakla, rađenog u režiji Nemanje Ćipranića i produkciji „Spotlight-a”, jeste Zoran Kesić.

S obzirom na to da je ceo sadržaj humanitarnog karaktera, za svaki šer u toku prva 24 sata, kompanija „Mozzart” povećava fond za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije (UDUS), čije je stvaralaštvo značajno pogođeno pandemijom kovida 19. Takođe, i sami glumci koji igraju u ovoj zum predstavi odrekli su se svojih honorara, kako bi se prikupilo što više novca.

Zato, udružimo snage i uzvratimo poklonom na božićni poklon: šerujte i učestvujte u širenju dobre energije, pomoći i podršci ovakvog zalaganja za našu kulturu – prave slike svih nas.

I možda nećemo dobiti onoga koga smo želeli, ali ćemo sigurno dobiti onoga koga smo tražili!

(Fotografija: Zum predstava „Balkanski špijun”, 2021; © „Mozzart”)

Podeli ovaj tekst:
About Author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.