Događaji Srbija

Obeležavanje jubileja Opere i teatra Madlenianum izvođenjem nacionalne opere „Suton“

U četvrtak, 2.februara, od 19.30 časova, na repertoaru Opere i teatra Madlenianum biće izvedena nacionalna opera „Suton“ Stevana Hristića, u režiji Nebojše Bradića.

Ovo izvođenje je i svojevrsno obeležavanje jednog od značajnih jubileja Madlenianuma – proslava 18 godina od prve održane premijere u ovom teatru, davne 1999. godine.

Po tradiciji, za Dan pozorišta se izvodi poslednja izvedena premijera, a ovog puta je to opera „Suton“, koja je premijerno bila izvedena u okviru BEMUS-a krajem prošle godine.

Nakon velikog uspeha predstave i interesovanja publike, usledilo je i izdanje knjige „Pred Sutonom Vojnovića i Hristića“ u izdanju Madlenianuma i Muzikološkog društva Srbije, a nakon toga su usledila i istaknuta priznanja.
Suton je, prema izboru novina NIN, u 2016. godini zaslužio prvo mesto na top listi muzičkih događaja u Srbiji. Tokom proslave Dana pozorišta, Madlenianumu ce biti uručena i prestižna nagrada časopisa Muzika klasika, gde je nacionalna opera „Suton“ proglašena za najbolji muzički događaj u svojoj kategoriji za 2016. godinu.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.