Događaji Srbija

Novosti sa IUI audicija za PARTS, gost Dinko Bogdanić

U subotu je u Institutu za umetničku igru održana audicija za novi ciklus, u trajanju od dve i tri godine, studija plesa  i koreografije  u briselskoj školi savremene igre P.A.R.T.S. Ova međunarodna škola koju pohađa i u kojoj predavanja drže umetnici iz 50 zemalja ima dugogodišnju tradiciju i svetsku reputaciju, a svoje delovanje vidi kao pre svega umetnički projekat i labaratoriju koja će biti polazište umetnicima za kreativnost i provokaciju.

_MG_9843 (2)

Audicija je organizovana u saradnji Stanice Servisa za savremeni ples i Instituta za umetničku igru, i to po drugi put u Beogradu, a na spisku zemalja gde se održavaju audicije, Srbija je jedina zemlja iz regiona. Audiciju su vodili Sendi Vilijams (Sandy Williams) i Steven De Belder, saradnici P.A.R.T.S-a.

Među 25 kandidata iz Srbije i nekoliko susednih zemalja odabrano je troje koji su prošli u drugi krug. Kandidati iz Srbije koju su ušlu u finalni krug audicije su Ana Gliksman i Tristan Al-Hinnawi, učenici drugog razreda baletske škole Lujo Davičo u Beogradu, u klasi profesorke Isidore Stanišić. 

_MG_9844 (2)

U drugom krugu, na audiciji u Briselu u trajanju od nekoliko dana, koja će se dogoditi početkom aprila, kandidati će morati da pokažu visok nivo tehnike klasičnog baleta i savremene igre.

Tokom proteklih godina iz Srbije stipendista ove prestižne škole bio je Lav Crnčević.

U prvoj nedelji marta na poziv Instituta za umetničku igru u Beogradu će boraviti i poznati hrvatski baletski umetnik, pedagog klasičnog baleta, koreograf i direktor Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita Dinko Bogdanić.

Tokom svoje posete Dinko Bogdanić će održati master klas klasičnog baleta u Institutu za umetničku igru i obaviti kontrolu kvaliteta ove ustanove.

Svoju posetu iskoristiće i za posetu Narodnom pozorištu u Beogradu zbog dogovora o  potencijalnom gostovanja ovog pozorišta u okviru Splitskog leta 2016. godine. 

Više informacija o programu i odabranim budućim studentima PARTS može se naći na www.parts.be

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.