Događaji Srbija

Novogodišnji Coca-Cola karavan krenuo u misiju sakupljanja knjiga za decu

Novogodišnji humanitarni Coca-Cola karavan posetio je Beograd i uz pomoć velikog broja građana, učenika i poznatih ličnosti prikupio više hiljada knjiga za decu bez roditeljskog staranja. Prikupljene knjige namenjene su Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, kao i Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu. U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kompanija Coca-Cola je preuredila po jednu prostoriju u 10 domova širom Srbije  u kojoj će deca imati prilike da se druže, čitaju i rastu.

Atmosfera na karavanu

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržava kompanije i preduzeća koja dobrovoljno nadilaze svoje ekonomske ciljeve i humanitarnim aktivnostima se uključuju u rešavanje društvenih problema. Zbog toga Ministarstvo sa zadovoljstvom učestvuje u novogodišnjem humanitarnom karavanu – novoj akciji kompanije Coca-Cola. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zahvalno je svakoj kompaniji koja prepozna značaj društvene odgovornosti i angažuje se na negovanju humanih vrednosti u zajednici u kojoj posluje“, navode u resornom ministarstvu.

Aleksa Jelić sa knjigama za decu bez roditelja
Aleksa Jelić sa knjigama za decu bez roditelja

Beograd je bio prva stanica karavana, koji će posetiti ukupno 10 gradova Srbije. Posetioci karavana u Beogradu, održanog ispred Ušće šoping centra, imali su priliku da se druže sa YouTube zvezdama, uživaju u nastupu finalista ovogodišnjeg X Faktora, kao i da se slikaju sa Deda Mrazom, a najmlađi posetioci koji su doneli knjige su dobili i simbolične poklone.

Sara Jovanović sa knjigama koje je donirala na Coca-Cola karavanu
Sara Jovanović sa knjigama koje je donirala na Coca-Cola karavanu

„Beograđani su još jednom dali izuzetan doprinos karavanu i pridružili se našoj dobrotvornoj misiji i mališanima u domovima ove novogodišnje praznike učinili posebnim. Karavan nastavlja svoj put koz Srbiju i izuzetno smo ponosni što je veliki broj opština, škola, kulturnih institucija i poznatih ličnosti odlučio da se priključi i što zajedno doprinosimo plemenitom cilju. Prepoznajući značaj naše ideje, veliku podršku pružili su nam izdavačka kuća „Laguna“, kao i kompanije Canon i DexyCo, kao partneri karavana“, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica kompanije Coca-Cola.

Milan Bosković sa sinom na karavanu
Milan Bosković sa sinom na karavanu

Akciji prikupljanja knjiga pridružile se su gradske opštine Lazarevac, Grocka, Mladenovac i Vračar, kao i osnovne škole „Kralj Petar II Karađorđević“, „Rade Končar“, „Petar Petrović Njegoš“ i „20 oktobar“.  

Igor Lazic Niggor sa knjigama za decu na Coca-Cola karavanu
Igor Lazic Niggor sa knjigama za decu na Coca-Cola karavanu

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.