Događaji Srbija

Novinarka Biljana Lijesković dobitnica nagrade Vip iskorak

unnamedNovinarka dnevnog lista Politika, Biljana Lijeskić, dobitnica je ovogodišnje nagrade „Vip iskorak“ za kontinuirano i autentično praćenje i popularizaciju umetničke igre u Srbiji. Priznanje su uručili Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre i Dejan Turk, CEO kompanije Vip mobile koja je već osam godina generalni sponzor festivala, na svečanom koktelu održanom danas (utorak 13.10.) u Art Holu u zgradi Politike.

„Pisati o baletskoj umetnosti, sazdanoj od snova, mašte i napornog dugogodišnjeg rada, tako da to bude ocenjeno kao iskorak je veliki kompliment za novinara i redakciju u kojoj radi. Upućujem zato zahvalnost Beogradskom festivalu igre, i njegovom osnivaču Aji Jung, kao i kompaniji Vip. Priznanje „Vip iskorak“ tako ukazuje pažnju i daje na značaju novinarskoj profesiji, neizvesnoj i potcenjenoj, podstiče entuzijazam i potrebu da se svi mi bavimo i lepšom stranom života“, izjavila je Biljana Lijeskić.

Nagrada ,,Vip iskorak’’ ustanovljena je 2014. godine sa ciljem da afirmiše novinare i redakcije kulture i ohrabri ih da nastave da doprinose stvaranju nove pozorišne i baletske publike. Nagrada se dodeljuje između dve edicije Beogradskog festivala igre.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.