Događaji Srbija

Novi koncept ritejl parka – šoping centar na otvorenom

“Dve važne stvari dogodile su se u svetu ritejl parkova. Prvo je razvoj ritejl parkova u Srbiji, u sekundarnim gradovima, ne samo u Beogradu, i time jačanje lokalnih struktura kroz nove investicije u ovoj oblasti. S druge strane, Srbija je pionir u implementaciji novog koncepta ritejl parkova u vidu šoping centara na otvorenom. Ovaj koncept osmislila je naša kompanija, u saradnji sa inostranim klijentima, a radi se o specifičnom arhitektonskom uređenju koje uzima u obzir kretanje i potrebe potrošača, sa ciljem da im se olakša kupovina strateškim pristupom u rasporedu zakupaca.

Sada je potrošač u fokusu, najvažnije je da oseti da je poseban, da nije tu samo da potroši novac, već da uživa u vremenu provedenom u ritejl parku. Da bi se to postiglo, u okviru parka se pozicioniraju i bioskop, kafići i dečija igrališta. Ovaj koncept primenjen je kod STOP SHOP ritejl parka u Nišu. U pitanju je brend ritejl parkova, koji su u vlasništvu austrijske kompanije Immofinanz.

Novina su i spoljašnje mobilne „kutije“ – jedinice sa modernim dizajnom u skladu sa trendovima NOVMET, koje mogu biti postavljene bilo gde u okviru svakog ritejl parka i mogu se koristiti za različite namene”, izjavila je Mia Zečević, partnerka u Novaston Asset Management kompaniji, na panelu “Novi trendovi u oblasti šoping centara, ritejl parkova i poslovnih objekata”.

Konferenciju o razvoju sektora nekretnina i infrastrukture u Srbiji. „Serbian Property and Infrastructure Development Conference“ je organizovala TGI Group International, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Ambasada Kanade i Izraela u Srbiji, uz podršku velikog broja konsultantskih kompanija u oblasti nekretnina.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.