Događaji Srbija

New York Fashion Week 2016: Ovacije za naše kreatore

Na jednoj od najčuvenijih Nedelja mode, New York Fashion Weeku i to na njegovom glavnom programu, A platformi, 12. septembra svoje kolekcije prikazali su Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj, a čast da zatvore New York Fashion Week, 14. septembra imajli su Vesna Milošević i Vasilije Kovačev, dok su 13. septembra, naši dizajneri i Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač Serbia Fashion Weeka, uz svečanu izložbu imali prijem u konzulatu republike Srbije u Njujorku.

Publika je naše kreatore pratila uz ovacije i aplauze tokom trajanja njihovih revija. Sjajna atmosfera, oduševljenje publike i veliko interesovanje medija za nase dizajnere, dovoljno govori koliki je veliki korak napravila srpska moda. Sve je počelo performansom Bate Spasojevića, u čijem je modelu virtuozna violistkinja podigla publiku na noge. Zvuci pesme “Evo banke cigane moj” orila se pistom NYFW-a, nakon čega je veče nastavljeno revijom Vesne Milošević, a Serbia Fashion Week showcase zatvorla je sjajna revija Vasilija Kovačeva.

Povodom velikog uspeha na ovoj prestižnoj Nedelji mode, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač Serbia Fashion Weeka , Svetlana Horvat, izjavila je:

“Predstavljanje čak 4 dizajnera pod platformom SFW-a na NYFW je sjajan uspeh za našu modu, ali i velika promocija za našu zemlju. Ovo je siguran način da korak po korak zakoračimo na američko tržište sa proizvodima naših dizajnera. Pažljivom strategijom i kontinuitetom u učestvovanju na Nedelji mode u Njujorku, sigurno ćemo taj cilj postići i biti korak bliže revitalizaciji naše tekstilne industrije. Velika je stvar bila večeras videti logo Serbia Fashion Week-a na NYFW, jer to skreće pažnju na modu naše zemlje. NYFW ima preko milion ipo medijskih objava i neka 10 posto objavi naše veče, jasna je snaga ove promocije.”

Prve ponude od bajera stigle su već i za naše dizajnere. Sanja Bobar koja je prikazala svoju kolekciju 12. septembra već ima veliku porudžbinu za kupce iz Teksasa, za promociju u Los Anđelesu, a očekuju se i druge dobre vesti ovih dana.

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna komora za modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u. Potpisan ugovor tokom februarskog i septembarskog izdanja NYFW, krunisan je učešćem šest domaćih dizajnera, a Serbia Fashion Week nastaviće sjajnu saradnju sa pomenutom platformom u Americi, na taj način šireći srpsku kulturu. Serbia Fashion Week održaće se od 7. do 12. novembra.

Tags

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.