Događaji Srbija

Nerdworking prvi put u Srbiji!

Erdem Dilbaz i Osman Koç su multimedijalni umetnici iz Turske, koji će se predstaviti beogradskoj publici, na otvaranju nove sezone GG dijaloga, 16. aprila u 19:30 u galeriji KC Grada i razgovaraće o svojoj mreži “Nerdworking”.

Kao tim iza “Nerworking” mreže, koja je jedna od glavnih aktera u ekologiji kreativnih industrija u Istanbulu,  oni će podeliti svoja iskustva iz ekologije i rada na ovom projektu, kao i simbiotičkih veza i načina radnje, a posebno kako inspirišu jedni druge.

nerdworking baner najkonacniji

“NERDWORKING” je mreža osnovana 2009. godine i fokusirana je na istraživanje i razvoj jedinstvenih alata za umetnike, kao i komercijalne, eksperimentalne i interaktivne medijske projekte u javnim prostorima.

Interdisciplinarna povezanost dizajnera, arhitekata, programera i inženjera dovodi “Nerdworking” do raznovrsnosti u produkciji. Glavni tim, sastavljen od nekoliko multidisciplinarnih umetnika, ilustratora, dizajnera, programera, robotičara i stručnjaka koji se bave elektronikom stavlja akcenat na projektovanje prostora radi novih iskustava između ljudi i tehnologije.

GG dijalozi predstavljaju ciklus predavanja i razgovora iz oblasti kulture i umetnosti sa ciljem edukacije, podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja, deljenja iskustva i znanja kao i razvijanje kritičkog mišljenja među mladima. Jedanput mesečno, predavanja će voditi stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Ovaj događaj organizuje Gradska Gerila u saradnji sa KC GRAD-om i podrškom Goethe-Instituta u Beogradu.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.