Događaji Srbija

Nekadašnja Dvorana Doma sindikata, današnja „Kombank dvorana”, proslavila 62. rođendan

Nekadašnja Dvorana Doma sindikata, današnja „Kombank dvorana”, proslavila je večeras veliki jubilej – 62 godine od osnivanja i godinu dana od otvaranja nove, potpuno rekonstruisane „Kombank dvorane”.

U večeri jubileja publika je imala prilike da čuje i vidi veliki nastup „Dejan Petrović Big Band-a”, koji čini spoj čak 12 muzičara na sceni. Deca, omladina, ali i stariji sugrađani uživali su u jednoipočasovnoj svirci majstora svog zanata, koji su u muzičkoj sinergiji čak sedam duvača sa solo gitarom, bas gitarom, perkusijama, bubnjem i pevačem Aleksandrom Petrovićem priredili pravi slavljenički spektakl za pamćenje.

Frontemen i trubač Dejan Petrović, koji je sa svojim bendom poslednji veliki koncertni nastup pred Beograđanima imao 2017. godine, iako na stalnoj turneji po gradovima Srbije, ne krije uzbuđenje zbog nastupa u „Kombank dvorani”, za koju ga vezuju posebne emocije:

„Moram reći da mi je velika čast što sam baš ja sa svojim bendom održao koncert povodom rođendana Kombank dvorane. Iz ličnog ugla mi je posebno drago, jer me za ovaj prostor vezuju mnoge uspomene. Neki od mojih prvih nastupa su bili bas na sceni tadašnjeg Doma sindikata i verovatno prvi trenuci kada sam scenu osetio i doživeo na pravi način. Koncert je osmišljen kao dinamičan, prepun dobre energije i muzike, različitih motiva i melosa kojima smo, bar delimično, prošli kroz neke od godina koje su iza i ispred Kombank dvorane.

Ovim putem, redakcija „Adria Daily” magazina čestita kolegama VELIKI JUBILEJ! Želimo još mnogo uspešnih godina postojanja i rada!

(Fotografije: Proslava 62. rođendana nekadašnje Dvorane Doma sindikata, današnje „Kombank dvorane” – koncert „Dejan Petrović Big Band-a”, Beograd, 2019; © Kombank dvorana)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.