Događaji

Nakon pet godina, čuveni Scorpions ponovo nastupa u Beogradu

  • February 22, 2023
  • 3 min read
  • 144 Views
Nakon pet godina, čuveni Scorpions ponovo nastupa u Beogradu

U nedelju, 25. juna 2023, čuvena rok grupa Scorpions održaće ekskluzivni koncert u „Štark areni” u Beogradu. Nakon pet godina od prethodnog spektakularnog nastupa na istom mestu, i posle brojnih poziva obožavaoca, Scorpions-i su odlučili da prošire već ugovorenu turneju i da za publiku Balkana dodaju ovaj jedan koncert, upravo u srpskoj prestonici.

(Fotografija: Hard rok i hevi metal bend Scorpions; © Marc Theis, „Media Life”)

Pedeset godina je prošlo otkad su tinejdžeri Klaus Majne, Rudolf Šenker i Matijas Jabs lutali ulicama Hanovera, koji se budio iz posleratne paralize, noseći svoje instrumente i pojačala. Za tih pedeset godina postali su najuspešniji nemački rok bend. Veliki broj poznatih muzičkih grupa obrađivalo je hitove Scorpions-a, dok je pesma „Rock You Like a Hurricane” doživela više od 150 obrada raznih muzičara. Svakako, predstaviti karijeru Scorpions-a u brojevima skoro je nemoguće. Međutim, jedan broj ipak treba spomenuti – više od 100 miliona prodatih albuma do danas. Ovaj podatak čini Scorpions-e ubedljivo najuspešnijim rok bendom kontinentalne Evrope. Njihovi bezvremeni hitovi „Still Loving You”, „Wind of Change” i „Send Me an Angel” i dan-danas vrte se na brojnim radio-stanicama. I pored neverovatnog uspeha ovih balada, Scorpions-i su prvenstveno hard rok bend koji na scenu donosi jaku energiju pesmama kao što su „Rock You Like a Hurricane”, „Blackout”, „Dynamite”…

Brojna srebrna, zlatna i platinasta priznanja samo su jedan deo istorije Scorpions-a. Važan deo je i njihova neprolazna želja za putovanjima. Svirali su više hiljada koncerata na svim delovima planete. Bilo je dosta magičnih momenata, te su neki zauvek zabeleženi na koncertnim albumima, a neki na filmovima i u video-spotovima. Scorpions-i su bili prvi zapadni rok bend koji je 1988. godine rasprodao pet koncerata u tadašnjem Lenjingradu (sadašnji Sankt Peterburg). Takođe, pionirska dostignuća imaju i njihovi rani nastupi u Kini i Južnoj Aziji, čime su otvorili vrata ostalim zapadnim bendovima.

Koncerti Scorpions-a su pravi rok spektakl, čime potvrđuju reputaciju jednog od retkih bendova koji se danas izdvaja u originalnim nastupima i kvalitetnom zvuku. Prodaja ulaznica prvo počinje za obožavaoce benda, 22. februara 2023, preko oficijelnog sajta, dok regularna prodaja kreće dan kasnije, 23. februara 2023, putem tickets.rs i na „Ticket Vision d. o. o.” prodajnim mestima (među kojima su „UŠĆE Shopping Center” i Dom omladine Beograda).

(Naslovna fotografija: Hard rok i hevi metal bend Scorpions; © „Media Life”)

Podeli ovaj tekst:
About Author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.