Događaji Srbija

Najlakši način da se zaposliš odmah nakon studija!

„Ne mogu da pronađem posao jer nemam iskustva, a iskustva nemam jer ne mogu da pronađem posao“ je začaran krug u kom se poprilično često nalaze svršeni studenti. Rešenje zapravo postoji, nalazi se u praksi za vreme studija, mada je nekada veoma teško, gotovo i nemoghuće do nje doći. Kompanijama su studenti mahom „na smetnji“, te se ne odlučuju za ovakav korak. sa druge strane, i studentima je često gotovo Sizifov posao pronaći mesto na kom se pruža ikakva, a kamoli adekvatna praksa.

Ipak, postoji i jednostavan način da dođete do prakse, tačnije do iskustva.

EKOF media group

U Beogradu će se 4. i 5. marta u prostorijama hotela „Metropol Palace“ na Bulevaru održati Belgrade Youth Fair koji će okupiti najbolje kompanije u zemlji i regionu, ali i institucije od značaja za kvalitet života mladih u Srbiji. Program manifestacije trajaće od 11 do 19 časova, a činiće ga sajamski i konferencijski deo.

Cilj ove manifestacije, koju organizuje omladinska organizacija EKOF Media Group, o čijim smo aktivnostima već pisali, jeste povezivanje mladih sa kompanijama i institucijama, kako i navodi Miloš Čevizović, menadžer projekta Belgrade Youth Fair & Conferences. „Značaj projekata jeste pravljenje koraka ka razbijanju barijera koje danas postoje između mladih i kompanija, odnosno poslodavaca. Njima se povećava zapošljivost mladih i sprečava odliv mozgova iz naše zemlje.“

Miloš Čevizović, EKOF media group
Miloš Čevizović, EKOF media group

Studentima i srednjoškolcima će biti pružena šansa upoznavanja sa načinom funkcionisanja najvećih kompanija i institucija, kao i usvajanja novih znanja i veština. Studenti već sada mogu da šalju svoje radne biografije na mail cv@youthfair.rs, koji će biti na raspolaganju svim kompanijama sve do narednog sajma. U okviru događaja, mladi će moći da se bolje upoznaju sa radom i organizacionom strukturom izlagača i da na osnovu interakcije sa njima dođu do zaključaka o tome koji su obrazovni profili najtraženiji u kompanijama za koje su zainteresovani, kao i koje obrazovne profile i kompetencije kompanije zahtevaju da bi nekoga zaposlile.

About the author

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.