Događaji Srbija

Muzičko osveženje – „Hip hop stejdž” na 25. „Nišvilu”

Na predstojećem, jubilarnom 25. izdanju „Nišville Jazz Festival-a”, od 8. do 11. avgusta, prvi put će biti prezentovana Hip hop bina sa popularnim domaćim, regionalnim i inostranim izvođačima rep muzike, a s ciljem što kvalitetnije muzičke ponude u kojoj će uživati i najmlađi posetioci ovogodišnjeg „Nišvilla”.

Hip hop stage biće pozicioniran na lokaciji Midnight Jazzdance bine na severnom bedemu niške Tvrđave pored nekadašnjih umetničkih ateljea, a uz poznate “hedlajnere” nastupiće i mlade snage niške i beogradske rap scene, koji u svom muzičkom izrazu prezentuju fuziju rap muzike sa jazz, funk, soul, rock i srodnim muzičkim pravcima.

Svakako najveća zvezda ove godine na Nišville Hip Hop bini je ERIC BOBO, bubnjar i perkusionista čuvenog američkog sastava CYPRESS HILL, koji već godinama ima vrlo zapaženu solo karijeru i pravi nezaboravne nastupe kombinujući live act sa MC-jem i DJ-ingom. Takođe, vrhunski užitak za publiku predstavljaće i nastup najznačajnijeg regionalnog rep sastava TBF iz Splita koji je uživo sa kompletnim bendom postavio vrlo visoke standarde, a tu je i najreprezentativniji predstavnik modernog srpskog crossover (hip hop/jazz/funk/soul) izraza – Marko Šelić – Marčelo sa ekipom vrhunskih muzičara poznatijim kao Napet Quintet. Uz mnoštvo mladih kvalitetnih niških rap sastava, nišvilske boje braniće i sve popularniji dvojac Stereo Banana sa svojim energičnim i autentičnim nastupom, a tu su i nadasve duhoviti i improvizatorski nepredvidivi Ajs Nigrutin i Thimbe, koji, pored bazičnog sastava Bad Copy, već godinama imaju zapažene solo karijere i vrlo često nastupaju u tandemu.

Program na Hip hop stejdžu počinje u 20 časova, a završava se u ponoć. Prostor za publiku je opremljen video zidovima, info pultevima, pojačanom 4G mrežom i besplatnim internetom. Ulaz za publiku na Hip Hop stage je besplatan!

Inače, na svetskoj muzičkoj sceni je već duže vreme aktuelan crossover muzički izraz koji spaja rap muziku sa različitim muzičkim žanrovima: funk, jazz, world music, soul, rock, reggae itd. Podsećamo da je „Nišville Jazz Festival” još 2007. godine angažovao džez legendu Donalda Berda, koji je tada na najbolji mogući način prezentovao fuziju rep muzike sa fank i džez muzikom, nastupajući sa svojim studentima sa Delaware univerziteta (SAD), a nakon toga uz evidentno oduševljenje publike usledila su uspešna gostovanja svetski poznatih sastava koji su bez iznimka koristili rap muziku kroz svoj autorski rad, kao što su: Candy Dulfer Band, Soveto Kinch, Joe Defunkt Bowie, The Bastardz i mnogi drugi.

Program na Hip Hop stejdžu od 8. do 11. avgusta:

četvrtak, 8. avgust:

Mladi Jovcha & Starac Ćofi ft. Shadow MC (Niš)

Ajs Nigrutin & Thimbe (Beograd)

ERIC BOBO from Cypress Hill (SAD);

petak, 9. avgust:

Mali Mire (Niš)

The Innkeepers Inc. (Bugarska)

TBF (Hrvatska);

subota, 10. avgust:

Spekt (Niš)

Infamous, Trademarks & DJ Sunrise (Niš)

Diavo (Beograd)

Stereo Banana (Niš);

nedelja, 11. avgust:

Delkor (Nemačka/Srbija)

I bee (Niš)

Marčelo & Napet Quintet (Beograd).

Dobro došli!

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.