Događaji Hrvatska

Miranda Kaloudis u Zagrebu predstavila novu kolekciju torbi

Grčka dizajnerica sa švicarskom adresom Miranda Kaloudis u concept store-u Hysteria predstavila je novu kolekciju torbi svog brenda MDK – Miranda Kaloudis, uključujući i najnovije modele nastale u suradnji s poznatim svjetskim brendom Army of Me.

Torbe koje dizajnira posebne su po samoj izradi i multifunkcionalnosti, te se mogu nositi na više načina, a neki modeli imaju čak osam različitih varijanta nošenja. Najveću pažnju izazvale su male torbe koje se mogu nositi oko struka ili preko ramena, te su idealne za ovo ljetno razdoblje. Prvi Mirandim posjet Zagrebu prošao je u zabavnom druženju s kolegicama, zagrebačkom dizajnericom Sašom Maksimiljanović, vlasnicom brenda Maks i dućana Hysteria i švicarskom dizajnericom Stelom Namar, vlasnicom brenda avecNono.

Miranda Kaloudis, prijateljica Anne, Stela Namar i Saša Maksimiljanović

Miranda je u Zagreb došla predstaviti novu suradnju s poznatim svjetskim brendom Army of Me iza kojeg stoje švedski dizajneri. Radi se o tri modela unisex torbi za sezonu jesen-zima 2018/2019., a svaki model sadrži karakteristike oba brenda. Torbe su multifunkcionalne i izrađene od eko kože koja je posebno dizajnirana i izrađena isključivo za ovu suradnju. Sva tri modela mogu se ekskluzivno kupiti u concept store-u Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, kao i najnoviji modeli iz Mirandinog brenda MDK – Miranda Kaloudis. Modeli DIS, KOUVAS i TESRISWFL dolaze u različitim bojama, izrađene su od različitih vrsta kože, te su također multifunkcionalne te se mogu nositi na više načina. Novost su male torbe koje se mogu vezati oko struka ili ići preko ramena, a idealne su da upotpune bilo koji ljetni outfit.

„Došla sam u Zagreb na Sašin poziv i oduševljena sam svime što sam vidjela u ovom kratkom periodu. Ovo je moj prvi posjet i totalno je drugi doživljaj kad dođete u dućan i upoznate druge dizajnere, vlasnicu dućana koji prodaje vaše modele, vidite energiju i upoznate kupce. Do sada sam Hysteriu vidjela samo na fotografijama i sretna sam što sam napokon tu gdje  mogu osjetiti energiju i vidjeti tu savršenu kombinaciju mojih torbi i ambijenta Sašinog dućana“, izjavila je Miranda Kaloudis.

MDK – Miranda Kaloudis brend je grčke dizajnerice Mirande Kaloudis sa sjedištem u  Zürichu. Komadi koje dizajnira orijentirani su na cijelu sezonu, a fokus cijele linije leži na razmišljanju o postavku proizvoda, dekonstrukciji istoga i spajanju na potpuno novi način. Zato je svaka MDK torba multifunkcionalna te preslagivanjem naramenica dobivamo potpuno novu torbu. U tom procesu odjeća i dodaci spojeni su u hibride, povećavajući tako udobnost nošenja te time nadograđujući tijelo. Ispod minimalističkog i geometrijskog dizajna uvijek se može pronaći razigrana iskoristivost.

Stalna inspiracija za konstrukciju i oblike torbi dolazi iz prirode i geometrije, a izbor kvalitetnih materijala iznimno je važan za ovaj dizajn orijentiran budućnosti. Tehničke i vodonepropusne tkanine suočavaju se visoko kvalitetnim kožama i pamuku. Priroda nasuprot tehnologije, prošlost nasuprot budućnosti. Očite suprotnosti sukobljavaju se tijekom procesa oblikovanja stvarajući futurističku estetiku. Ishod ima urbani, čisti i avangardistički izgled.

Foto: Ognjen Karabegović, PR

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.