Događaji

Microsoft na sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“

Kompanija Microsoft u Srbiji predstavila je danas svoje programe posvećene obrazovanju, na dvodnevnoj konferenciji i sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju 2016”, koji je organizovao British Council u Srbiji. Sajam je posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju, i organizuje se treću godinu za redom, u Belexpocentru u Beogradu 26. i 27. februara 2016.

Microsoft kao lider u inovativnim tehnologijama i programima koji se razvijaju sa idejom pružanja mogućnosti svakom pojedincu i svakoj organizaciji na svetu da postignu više, veruje da je obrazovanje jedna od ključnih sfera u kojima IT može dati najveći doprinos i zaista promeniti svet na bolje.

sajam 3

Jedan od besplatnih alata koje Microsoft nudi u oblasti obrazovanja je i cloud servis Office 365 E1 Plan, servis u potpunosti prilagođen potrebama i učenika i nastavnika. Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Skype, Sway, OneDrive, neki su od online alata besplatno dostupnih kroz ovaj program, sa ciljem da učenicima, ali i profesorima, pruži maksimum u edukativnom procesu. Neki od ovih alata, kao inovativna i kreativna Office Sway aplikacija koju koriste milioni ljudi širom sveta, nastala je u Razvojnom centru Microsoft-a u Srbiji.

Microsoft je na Sajmu predstavio i sveobuhvatan portal za obrazovanje – www.microsoft.com/en-us/education/default.aspx – jednostavan pristup svim relevantnim informacijama koje mogu zanimati kako direktore obrazovnih instutucija i nastavnike, tako i učenike.

Posetioci su takođe mogli da se upoznaju i sa posebnim programima i inicijativama u oblasti edukacije –  Microsoft inovativni nastavnik, Pokazna škola i Student ambasador.

Predstavnici Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji upoznali su posetioce sa aktivnostima Centra u oblasti obrazovanja, a kao posebno zanimljiva i celovita inicijativa Centra predstavljen je http://bee.bubblecup.org/BubbleBee, servis za učenje i vežbanje programiranja, kao i podrška profesorima u nastavi. Prilagođen svim uzrastima, počev od osnovne škole, i namenjen zapravo svima koji su zainteresovani da nauče osnove programiranja, ili da provere svoje znanje, BubbleBee je besplatan za sve korisnike.

„Navedeni i mnogi drugi programi i projekti u obrazovanju, osmišljeni od strane Microsoft-a, pružaju ne samo odličan start mladim generacijama, već ih uče kako da u digitalnom svetu budu stvaraoci i inovatori novih tehnologija, i na taj način na najbolji mogući način definišu svoju budućnost.“ – izjavila je Jelena Ružičić, menadžer za razvoj obrazovnih projekata kompanije Microsoft u Srbiji.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.