Događaji Srbija

Medalje i pohvale za naše balerine na takmičenju u Litvaniji

Na Međunarodnom baletskom takmičenju u Viljnusu, održanom protekle nedelje, učenica Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda, trinaestogodišnja Nikolina Pašagaić osvojila je bronzanu medalju.  Posebne pohvale dobile su Mia Šaljić (16), Jana Pašagić (11) i Zoi Jung (10). 

Takmičenje je okupilo 178 učesnika, mahom iz Litvanije, Ukrajine i Rusije, a podrazumevalo je nekoliko selekcionih krugova. Srpske takmičarke su ispunile stroge zahteve međunarodnog žirija, i uspešno stigle do samog kraja.

Nikolina Pašagić je učenica Jovana Veselinovića, koja je osvojila zlatu i srebru medalju sa različitim baletskim varijacijama na ovogodišnjem Baletskom takmičenju u Kelnu, ali i srebro na Baletskom takmičenju u Atini, prošle godine. Bronzanom medaljom u Viljnusu, u jakoj konkurenciji, potvrdila je još jednom svoj talenat i rad sa najboljim pedagozima.

Mia Šaljić je takođe učenica Jovana Veselinovića, dok su Jana Pašagić i Zoi Jung deo su klase Ane Pavlović i Genga Ven Đija iz Pekinga. Sa Baletskog takmičenja u Kelnu u januaru, Jana i Zoi su donele bronzane medalje.

Učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za igru posebno su pohvaljene za brzo snalaženje u novom koreografskom materijalu, ali i rad sa različitim pedagozima tokom takmičenja u Litvaniji, za koje ih je pripremala pedagog Marija Janković.  

Krajem septembra, Baletska škola Nacionalne fondacije za igru predstaviće se u Teatru Beloni u Milanu, na prvom zajedničkom gala koncertu učenika baletskih škola iz Rima, Milana i Beograda.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.