Događaji Hrana&Piće Hrvatska

Luna Plena: Ekskluzivni Jana proizvod s etiketom koja svijetli u mraku

Mjesec, peti najveći prirodni satelit Sunčevog sustava, već stotinama godina inspirira čovječanstvo – od znanstvenika i istraživača do umjetnika i književnika.

O samom nastanku Mjeseca prevladava teorija koja kaže da je neposredno nakon nastanka Sunčevog sustava, prije 4,5 milijarde godina, veliko nebesko tijelo udarilo u Zemlju i da su se krhotine tog snažnog sudara vremenom formirale u ono što danas poznajemo kao Mjesec. Mjesec ima nevjerojatnu snagu na cjelokupni život na Zemlji – sa Suncem i Zemljinom rotacijom djeluje na plimu i oseku, ali i na ljude, s obzirom na to da se organizam odraslih ljudi sastoji od 60% vode. Vjeruje se da Mjesečeva energija utječe na naše emocionalno i duhovno stanje.

Ivana Petković Čevra i Mladen Duduković

 

„Kad se Mjesec na svojoj putanji nađe u blizini Sunca, ne može se vidjeti i tad se naziva mladi Mjesec ili mlađak. U sljedećih sedam dana Mjesec postupno dolazi u položaj u kojem se u odnosu na Sunce vidi pod pravim kutom, a tad je osvijetljena desna polovica i ovu mijenu nazivamo prva četvrt. Tijekom punog Mjeseca, Mjesec stoji nasuprot Suncu, potpuno osvijetljen njegovom svjetlošću. Pun Mjesec ili uštap javlja se dvanaest puta u godini, odnosno jednom mjesečno. Zatim se osvijetljena strana postupno smanjuje, a kad se smanji točno na polovicu, to je posljednja faza, poznata kao zadnja četvrt“, objašnjava astronom Korado Korlević iz Zvjezdarnice Višnjan.

 

Upravo je pun Mjesec (lat. Luna plena) bio inspiracija za novi, ekskluzivni proizvod u Jamničinom asortimanu. Radi se o posebnom, limitiranom izdanju negazirane prirodne mineralne vode Jana, napunjene za punog MjesecaJana Luna Plena. Bit će dostupna u restoranskoj ponudi, u oko 40 restorana u Hrvatskoj.

 

„Janin izvor nalazi se  u netaknutoj prirodi Žumberka. Izvire iz dubine od 800 metara, što je ujedno i najdublji izvor u našoj regiji. Najvišu razinu klasifikacije, jer pripada prirodnim mineralnim vodama, zaslužila je svojim stalnim stabilnim mineralnim sastavom, kao i svojom kvalitetom, što je više puta potvrđeno svjetski priznatim certifikatom Monde Selection. Jana Luna Plena zadržala je sve odlike Jane, a inovaciju, uz period u kojem smo je punili, predstavlja moderno dizajnirana etiketa na kojoj se nalazi Mjesec koji svijetli u mraku“, kazala je Sandy Lovković, direktorica razvoja i istraživanja u Jamnici plus.

Sandy Lovković, Ivan Čevra i Korado Korlević

 

Uz novo, Mjesečevo ruho Jane, ono što ostaje nepromijenjeno su svježina, idealan mineralni sastav i beskompromisna kvaliteta.

Fotografije: PR, Biljana Šimić

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.