Događaji Kultura Muzika

Live streaming koncerta NO BORDERS ORCHESTRA u Muzeju Jugoslavije

  • October 20, 2021
  • 3 min read
  • 33 Views
Live streaming koncerta NO BORDERS ORCHESTRA u Muzeju Jugoslavije

Posle prve najave koncerta No Borders Orchestra u Muzeju Jugoslavije, karte su planule za nekoliko dana. Ali zbog velikog interesovanja publike, organizator je obezbedio live streaming koncerta, koji možete pratiti uživo na zvaničnom Youtube kanalu No Borders Orchestra, u nedelju 24. oktobra 2021. u 20.00.

Nastupom u Beogradu ovaj simfonijski orkestar obeležava završnicu turneje, pod nazivom No Return to Normality.  Prethodno je No Borders Orcestra nastupio u Rijeci, Zagrebu, Sarajevu, Mariboru i Novoj Gorici. 

„Divno je da smo posle dve godine ponovo u Beogradu. Regionalna turneja je bila potpuno fenomenalna, sa ovacijama u svim gradovima. Zbog velikog interesovanja publike u Beogradu, a ogranicenog broja posetilaca zbog korona mera, odlučili smo da organizujemo live streaming za sve one koji neće moći da budu sa nama u sali. Nadamo se da ćete osetiti makar delić magije koja se na svim NBO koncertima ostvari između muzičara i publike’’ – poručuje Premil Petrović, umetnički direktor i dirigent NBO

NBO ovom turnejom postavlja pitanje da li želimo da se vratimo u stanje pre pandemije i želi da  podstakne ljude da razmisle o vremenu nakon pandemije, na šta ukazuje i naziv turneje 

No Return to Normality. Upravo zbog toga, sve kompozicije u okviru repertoara na ovoj turneji odražavaju transformaciju. NBO muzikom šalje poziv svima da je promena neophodna! 

Koncert u Muzeju Jugoslavije otvara jedno od najznačajnijih dela američke minimalističke muzike 20-og veka, kompozicija Shaker Loops kompozitora Džona Adamsa. Program uključuje  i kompozicije Maksa Rihtera: Vivaldi recompsed u kojoj kao solista nastupa Vladimir Kostov, violinista i koncert majstor Makedonske filharmonije. Na programu je i Rihard Štraus, Metamorphosen, kao i porudžbinu NBO-a od hrvatskog kompozitora Ivana Božičevića Rethink! Trailer.

Koncert  NBO u Muzeju Jugoslavije možete pratiti na ovom linku:

 https://www.youtube.com/channel/UCiRMDP4Lz-f1h5Mxtehy86w 

No Borders Orchestra je ansambl u kome sviraju najbolji profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije. Svojim delovanjem, pored vrhunskog umetničkog dometa o čemu svedoči izdanje za Universal Music pod etiketom Deutsche grammophon, NBO služi kao platforma za prevazilaženje nacionalizma, ksenofobije, homofobije, rasizma i drugih vrsta predrasuda. 

Podrška NBO turneji 2021: Nemačko ministarstvo spoljnih poslova, Sigrid Rausing Trust, Američka ambasada u Beogradu, Evropski fond za Balkan, Austrijski kulturni forum u Beogradu, Slovenačka ambasada u Beogradu, Regional Cooperation Council, Rockefeller Brothers Fud, EU Info Centre u Sarajevu. 

Izvor i odgovornost objave: @preventer.bg

Podeli ovaj tekst:
About Author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.