Događaji Srbija

Konferencija OpenIT – nova prilika za studente

openit2

Informacione tehnologije se kao oblast jako brzo razvijaju i studentima koji ih izučavaju je iznova potreban novi izvor znanja, veština, novih alata kao i inspiracije. Na fakultetu uglavnom dobijamo osnove i dobro potkovano teorijsko znanje, međutim kada je u pitanju praksa, vrlo teško se snalazimo. Jedna od organizacija koja se bavi pružanjem praktičnih iskustvima kao i neformalnim obrazovanjem jeste AIESEC, globalna organizacija vođena od strane studenata. Ove godine, u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, organizuje deveti OpenIT – projekat koji ima za cilj da pruži upravo vrlo cenjeno praktično iskustvo najproaktivnijim studentima, pored toga uključi i kompanije koje žele da podele svoje znanje kao i udruženja koja svojim savetima mogu doprineti intelektualnom razvoju svih učesnika na projektu. Stoga OpenIT predstavlja jednu od prilika za studente koji se mogu pronaći u nekoj od oblasti, videti kako stvari zaista funkcionišu u prkasi i zgrabiti priliku koja bi mogla biti njihov naredni veliki korak u karijeri – praksa u inostranstvu, praksa u kompaniji ili pokretanje sopstvenog startapa.

OpenIT je namenjen svim studentima koji žele da upoznaju mnoštvo interesantnih ljudi od kojih mogu dobiti korisne savete, deo iskustva u određenoj oblasti ili pozitivnu energiju koja može biti pomoć u daljem radu. Koncept projekta je podeljen u tri dela:

1. Power Talks – inspirativni govori koji će se dešavati na početku i kraju svakog dana, biti tu da osveže energiju i naravno motivišu sve učesnike. Govornici koje ćemo imati čast da slučamo su: Milan Okanović, Vladan Konstantinović, Ivan Ćosić, Nikola Vučićević, Vukašin Stojkov, Nenad Paunović i Julija Kota.

2. Workshops – prostor za prenošenje praktičnog znanja, alata kao i saveta za razvoj određenih veština. U ovom delu učesnici će se deliti u četiri grupe u okviru kojih će slušati radionice: tehnologije, inovacije, preduzetništvo i digitalni marketing. Partneri i prijatelji koji će prenositi svoje znanje su: Devana Technologies, Zuhlke, Esteh, Comtrade, Telekom Srbija, Cosmic Development, msg global solutins, Cube, Dr. Oetker, Optimus Media, Media House, SEE ICT, Impact Hub, Marketing mreža, Startit, Things Solver, kao i pojedinci koji žele da doprinsu tako što će preneti svoje lično dugogodišnje iskustvo.

3. Action Space – na samom događaju, prostor za neformalnije upoznavanje i razgovor sa svim predstavnicima kompanija i udruženja, prilika za razmenu ideja i kontakata. Prijatelji iz inostranstva će predstavljati program stučnih praksi Global Entrepreneurs koji traje do dva meseca i realizuje se u inostranim startapima. Nakon događaja organizovaće se dvonedeljni menotrski rad sa predstavnicima kompanija i pojedincima koji će raditi sa timovima koje će činiti studenti od po 3 do 5 članova. Mentori su: Milica Knežević – Devana Technologies, Marko Ivanović – Zuhlke, Goran Opačić – Esteh, Nebojša Lazić- StartLabs.

Celokupan projekat će biti obogaćen osveženjima koja su obezbedili Coca Cola Hellenic, Doncafe, Chips Way, Hleb i Kifle.

Projekat se realizuje 17. i 18. Oktobra, na Fakultetu organizacionih nauka. Prijave možete naći OVDE.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.