Događaji Srbija

Koncert Andree Tofanelija & Big Benda RTS-a u Domu omladine Beograda

Četvrtak, 18. maj 2017. u 20:00
Velika sala Doma omladine Beograda
Omaž Majnardu Fergusonu // Tribute to Maynard Ferguson.

Majnard Ferguson (Maynard Ferguson, 1928-2006) je bio solista na trubi, fligl horni, tombonu, bend lider i muzički fenomen dvadesetog veka. Truba kao solistički instrument, kao način interpretacije, kao stratosferični registar, kao revolucija stila, kao ultimativna snaga… nikada nije bila ista pre Majnarda Fergusona i posle njega. Big Bend lider sa najdužim stažom u istoriji džeza, solista i inovator koji je išao u korak sa vremenom, neobjašnjiva energija i dominantna figura istorije džeza koju su svi voleli, poštovali i sa razlogom oslovljavali sa “THE BOSS”!

Big Bend Radio televizije Srbije, po prvi put nakon 50 godina od gostovanja Majnarda Fergusona u Beogradu, predstavlja posebno odabrane kompozicije iz njegovog slavnog i proslavljenog orkestra. Izuzetni gost ovog jedinstvenog projekta je Andrea Tofaneli (Andrea Tofanelli), maestralni solista na trubi, virtuoz i instrumentalista koji je imao čast i privilegiju da sarađuje sa Majnardom Fergusonom.

Andrea Tofaneli je italijanski virtuoz na trubi i prezenter YAMAHA instrumenata. Završio je prestižnu akademiju Luiđi Bokerini (Luigi Boccherini) i nakon toga postao solista čuvenog RAIorkestra. Sa orkestrom Majnarda Fergusona putovao je i koncertno nastupao po Italiji, Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov pedagoški rad je izuzetno cenjen. Muzičke radionice, klinike za bras instrumente i seminari o trubi, omugućili su mu status gostujućeg profesora na akademiji Fulerton (Fullerton) i na Univerzitetu Nortridž (University, Northridge).

Nastupao je tokom svoje karijere sa izuzetnim umetnicima: Lučano Pavaroti (Luciano Pavarotti), Džordž Majkl (George Michael), Džo Koker (Joe Cocker), Tom Džons (Tom Jones), Majkl Buble (Michael Buble), Pol Enka (Paul Anca), Di Di Bridžvoter (Dee Dee Bridgwater), Rendi Kraford (Randy Craford)… samo su neka od imena legendi šou biznisa sa kojima je sarađivao.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.