Knjižara „Beopolis“ se vraća u Dom omladine

0

Knjižara „Beopolis“ će, posle šest godina, od 1. oktobra ponovo raditi u holu Doma omladine Beograda.

„Beopolis“ je u prethodnih 17 godina rada izgradio imidž ne samo obične „prodavnice knjiga“, već svojevrsne alternativne kulturne institucije, mesta u kome posetioci uvek mogu sa ljudima kojima je zaista stalo do književnosti i knjiga uopšte, voditi zanimljiv razgovor ili dobiti koristan savet“, podsećaju iz Doma omladine.

Dejan Ilić iz izdavačke kuće „Fabrika knjiga“ je jednom napisao: „Beopolis je mesto koje možete doživeti i kao pomalo svoje. To znači da tu na vas ne gledaju kao na zalutalog posetioca kome treba uzeti novac. U Beopolisu, vi ste osoba koja učestvuje u zajedničkom poduhvatu očuvanja i razvijanja kulturnog, dakle pristojnog života u gradu“.

Iz Doma omladine Beograda ističu da je važno da se takva knjižara vraća u gradski kulturni centar kao što je Dom omladine jer joj je tu i „prirodno mesto – tamo gde svima nama pripada i gde svi možemo da zajedno gradimo drugačiji pogled na zajednicu u kojoj živimo“.

„Beopolis“ se u prethodnom periodu nalazio u tržnom centru „Euro Centar“.

izvor: Tanjug

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend