Događaji Srbija

Jubilej Elf brenda – 50 godina postojanja

Priča o brendu Elf započela je pre 50 godina i upravo je njegova istorija jednim delom zaslužna za epitete koje ovaj brend danas nosi: odličan kvalitet i performanse, izvanredni rezultati i brojni trofeji. Brend Elf je predstavljen na tržištu 1967. godine, a samo godinu dana kasnije započinje saga u moto-sportovima sa MatraElf timom, kada Anri Peskarolo osvaja šampionat Francuske Formule 3. Od tog trenutka nižu se rekordi na trkama. Godine 1969. Džeki Stjuart osvaja prvu od tri šampionske titule Formule 1 vozeći Matra MS80 bolid sa istaknutim Elf logom.

Partnerstvo sa proizvođačem Renault koje datira iz 1968. godine donosi 18 titula za vozače i konstruktore Formule 1. Saradnja u moto-sportovima prerasta u veliki marketinški dogovor po kome Renault preporučuje Elf maziva. U međuvremenu su skloplljena partnerstva sa mnogim drugim proizvođačima, uključujući Kawasaki, Alpine, a od nedavno i legendarni britanski brend motocikala Brough Superior.

Sa 50 godina iskustva, brend Elf ostaje prestižni takmičar u moto-sportovima, što dokazuju i nedavno osvojena titula na LMP2 FIA Svetskom šampionatu izdržljivosti sa partnerom Alpine i pobeda Kawasaki Racing tima na Superbajk svetskom šampionatu u 2016. godini.

Pedeset godina strasti, tehnologije i odličnih performansi plasiralo je Elf maziva u 94 zemlje sveta, kroz 230 proizvoda koji pokrivaju tri segmenta tržišta: automobile, motocikle i kamione. Snagom prepoznatljivog brenda, Elf predstavlja motorna ulja koja su razvili entuzijasti za entuzijaste. Svoju posvećenost ovom segmentu tržišta Elf pokazuje upravo kroz dve specijalne linije maziva, HTX Racing za tačkmičenja i HTX Classic Cars za oldtajmere i klasike.

Kao sinonim za izvanredan kvalitet, Elf se izdvaja od drugih po tehnologiji i rezultatima koje su pokazali testovi u ekstremnim uslovima, proizvodima koji su dokazali svoju vrednost na trkačkim stazama i specijalno razvijenim rešenjima za oldtajmere, kako bi ponudio neprevaziđeno iskustvo u vožnji.

2001. godine brend Elf postaje deo kompanije Total koja je danas među četiri najveća proizvođača maziva na svetu.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.