Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

JOŠ JEDAN SPEKTAKL DINA MERLINA U ARENI: Preko 20 000 posetilaca pevalo sa Merlinom

Ako je pre koncerta i bilo skeptičnih, već nakon prvih taktova i pojavljivanja sarajevskog kantautora na sceni, bilo je jasno da se spektakl iz 2011. godine ponavlja. S manjim kašnjenjem, Merlin je, u crno-belom odelu i uz energičan ples, zapevao za preko 20 000 vernih fanova pesmu ,,Školjka’’ sa novog albuma ,,Hotel Nacional’’ i doživeo ovacije.

13

Od prvog stiha do kraja koncerta, publika je, na nogama, pevala uglas s poznatim pevačem. Nakon prve pesme, sledili su stari hitovi ,,Kad čovek voli ženu’’ i ,,Hitna’’, a onda se Dino obratio publici rečima Duška Radovića: ,, Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu.’’, prenevši beogradskoj publici tople i srdačne pozdrave iz Sarajeva. Potom su se, tokom dva i po sata, koliko je koncert trajao, nizali hitovi: ,,Barbika’’ ,,Umri prije smrti’’, ,,Nedostaješ’’, ,,Da šutiš’’, ,,Smijehom strah pokrijem’’, ,,Sredinom’’, ,,Mjesečina’’ i drugi… Pesmu ,,Kad si rekla da me voliš’’ pevač je posvetio svojoj supruzi Ameli, koja večeras nije mogla da bude s njim u Beogradu. Tom prilikom se prisetio i koncerata u Areni od pre četiri godine, na kojima ga je supruga pratila.

Merlinu se na sceni pridružila profesorka baleta, Samra Mlinar Mandić, sa kojom je  zaplesao uz pesmu ,,Da šutiš’’, a naročito oduševljenje publike izazvalo je pojavljivnje mladog Banjalučanina, Davida Radosavljevića, finaliste takmičenja ,,Pinkove zvezdice’’, koji je bio Dinov gost i na koncertu na Koševu, a koji je u duetu s njim otpevao jedan od najvećih Merlinovih hitova –  ,, Da je tuga snijeg’’. Davida je pratila mlada balerina, Lea Gracija Matejić.

14

Nakon što je pevač otpevao poslednju planiranu pesmu ,,Sve je laž’’, publika je spontano i složno zapevala pesmu ,,Lažu, lažu me da vrijeme liječi sve’’ i oduševljenog Merlina vratila na bis. Nakon drugog bisa, Dino Merlin se od beogradske publike, samo za večeras, oprostio pesmom ,,Undo’’.

Organizatori apeluju na publiku da na sutrašnji koncert dođu ranije, kako bi se izbeglo kašnjenje početka koncerta zbog gužvi na ulazima. Podsećamo, ulazi su otvoreni od 17:30 minuta.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.