Događaji Srbija

Jelen pivo poziva posetioce Guče: Vreme je da se uhvatimo u kolo!

Pored brojnih koncerata i desavanja u okviru 55. Dragacevskog sabora trubaca u Guci, kao pravi domacin manifestacije, Jelen pivo je pripremilo brojne zanimljive aktivacije kojima ce dodatno zabaviti, ali i edukovati posetioce.

Jelen Air truba - pobednica Ana Jovanovic

Sertifikat „Jelen skole kola” prvog dana obuke dobilo 113 posetilaca

Kako veliki broj saborasa cine gosti iz svih krajeva sveta, od Francuske, Slovenije, pa do Rusije i Italije, prvi put je u cetvrtak, 6. avgusta, u okviru „Guce” organizovana „Jelen skola kola” sa ciljem da svim zainteresovanima predstavi tradicionalne narodne igre iz srpskog folklora. Posetioci su uz malo truda, na zabavan nacin, naucili da igraju cuveno kolo i tako sa sobom kuci poneli zanimljiv „suvenir”.

Tokom prvog dana obuke, sertifikat o polozenom kursu Jelen piva dobilo je cak 113polaznika. Akcija ce biti nastavljena svakog dana, dok traje „Guca”, od 17 do 18 sati, ispred Jelen bine.
Sviraj i recikliraj

Kad zatrubi reciklirana truba

Kao deo tradicionalne akcije Apatinske pivare „Reciklirajte i Vi” organizovano je zabavno druzenje „Sviraj i recikliraj” u okviru koga su posetioci imali priliku da„odsviraju“ omiljenu pesmu uz pomoc trube, daira, frule i drugih rekvizita napravljenih od recikliranih limenki. Tim povodom su pored zabave i slikanja, posetioci pozvani da recikliraju jer je upotrebni vek jedne limenke mnogo duzi od jednog koriscenja.

Ana Jovanovic prva pobednica „Jelen Air trube”

Kao i prosle godine, svake veceri za vreme Sabora, posetioci imaju priliku da se oprobaju u sviranju vazdusne trube u okviru „Jelen Air truba” takmicenja. Nakon velikog broja takmicara koji su demonstrirali svoje tehnike sviranja vazdusne trube, Ana Jovanovic je pobrala najvise simpatija publike i zirija i tako postala prva ovogodisnja pobednica takmicenja koja je kuci odnela glavnu nagradu, pravu trubu.

Skola kola - 1

Dodatne akcije…

Takodje, i ove godine na Festivalu nastavljena je edukativna kampanja „Kad pijem, ne vozim”, u saradnji sa Saobracajnom policijom MUP-a Republike Srbije kako bi se ukazalo posetiocima na opasnosti kombinovanja alkohola i voznje, dok ce u saradnji sa Sekopak-om, u odabranim lokalima biti organizovano prikupljanje cepova, kao deo akcije „Cep za hendikep”.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.