Događaji Srbija

Jedan od najboljih autorskih džez sastava „Qzama Quartet” nastupiće ponovo na Letnjoj sceni Novog „Bitef Art Cafe-a”

Na Letnjoj sceni Novog „Bitef Art Cafe-a” na Kalemegdanu sutra će od 21 čas nastupiti jedan od najboljih autorskih džez sastava iz Srbije„Qzama Quartet”.

Publika će imati prilku da uživa u kompozicijama sa njihovog prvog studijskog albuma „Portrait in Black and White”, izdat 2016. godine, ali i u fjužn numerama i najnovijim aranžmanima koje „Qzama Quartet” priprema za svoj drugi album. Kompozicije ovog kvarteta skoro nikada nisu u istom maniru – zvuk se proteže od mejnstrim džeza i neparnih balkanskih ritmova, pa sve do fjužn fanka.

Članovi „Qzama Quartet-a” su:

Filip Bulatović – jedan od osnivača ovog benda, kompozitor, producent i pijanista, Luka Ignjatović – kompozitor i jedan od najtalentovanijih džez saksofonista u Srbiji, Predrag Milutinović – jedan od najtalentovanijih mladih bubnjara u Evropi i Pera Krstajić – stipendista Muzičkog koledža „Berkli” u Bostonu. Takođe, svako od njih ima i zasebne samostalne projekte.

Sredinom juna, nakon dve godine pauze. isprašili su svirku i ispomerali nas iz mesta. Zato pritiskamo dugme za reload i slušamo ih opet na istom mestu! Ulaznice za koncert možete kupiti na samom ulazu, po ceni od 300 dinara.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.