Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Jack Dimich u Srbiji: Beograd kao inspiracija

Nakon nedavno održanog aprilskog master klasa u Operi i Teatru Madlenianum i gostovanja u subotičkom Narodnom pozorištu sa poetskim programom, američki glumac Jack Dimich nedavno je ponovo posetio Srbiju, radeći seriju fotografija u Beogradu, uvek inspirativnom gradu kome se, kako kaže, rado vraća.

foto: Nevena Marković

Ovoga puta, Beograd je američkom glumcu poslužio kao inspiracija za fotografije nastale na različitim lokacijama u gradu, a Jack je, nalazeći nadahnuće u raznovrsnim likovima i prenoseći njihove emocije, odlično spojio duh Beograda sa svojim talentom i iskustvom.

Sve fotografije pogledajte ovde: Jack Dimich Belgrade Photo Shoot 2018

Iskustvo je sticao ponajviše pred filmskim kamerama, a mnogo toga što glumac koji sa našeg podneblja doživi radeći na jeziku koji nije njegov maternji predstavio je mladim kolegama na Maloj sceni Madlenianuma krajem aprila, ujedno vodeći i radionicu vežbi sa čuvenog američkog Lee Strasberg Instituta na kome je diplomirao.

foto: Madlenianum

Pored vežbi studenata glume sa ovog prestižnog univerziteta, Jack Dimich je predstavio i one iz čuvenog njujorškog Actors Studija koje je godinama radio sa svojim profesorima, kao što su Michael Margotta, Dan Grimaldi, Irma Sandrey, Lola Cohen i Robert Castle. Takođe, bilo je reči i o saradnji sa kolegama Armand Assante, Billy Zane, Al Pacino, Jeff Goldblum, Tea Leone, Lucy Liu, Selena Gomez, Elizabeth Shue, Mariska Hargitai, Kevin Dillon, Donnie Wahlberg, Tom Hardy i drugi, ali i o karijeri sa preko 70 uloga na filmu, televiziji i pozorištu, na 4 jezika i 4 različita akcenta na engleskom jeziku.

Samo dan pre gostovanja u Madlenianumu, Jack Dimich je gostovao i pred subotičkom publikom, gde je u Narodnom pozorištu, nakon Lee Strasberg Akademije, Stella Adler Instituta, Američke akademije dramskih umetnosti, njujorškog St. Marks teatra i beogradske Galerije Polet, izveo originalni poetski program, izbor poezije Jesenjina, Ujevića, Miljkovića, Antića, Njegoša, Šekspira, Vitmena, Koena, Dilana, Lalića, Bećkovića, i to na nekoliko jezika, a sa novim gostovanjem ga očekujemo već u junu kada ćemo ga sa novim projektom videti u Galeriji Polet.

https://www.youtube.com/watch?v=oYMRww42C8Y

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.