Događaji Srbija

Izabrani najbolji pekari u Srbiji

Ovogodišnja „Pekarijada“ završena je svečanim proglašenjem najboljih pekara Srbije u pet kategorija – najbolji u pripremanju tradicionalnog obogaćenog hleba je Lazar Milanov, u pripremanju bureka je Marjan Jerinić, somuna Srđan Stojanović, a buhtle sa džemom Marko Živković. Titulu „najboljeg mladog pekara“ poneo je Nenad Radovanović. Nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara organizovala je kompanija Lesaffre Srbija uz podršku Unije pekara Srbije. Profesionalnim pekarima, pobednicima u svim kategorijama, dodeljene su novčane nagrade, a najbolji mladi pekar nagrađen je zaposlenjem u jednoj od vodećih pekara u Srbiji. Posebnost ovog takmičenja jeste ta što će se hleb po recepturi „naj hleba“ „Pekarijade“ naći u ponudi pekare u Maxi supermarketima širom Srbije.

„Drago mi je da smo organizovanjem „Pekarijade“ nagradili talenat, umeće i sposobnosti domaćih pekara. Iskustva profesionalaca koji su prošle godine učestvovali na Evropskom pekarskom prvenstvu motivisali su nas da pokrenemo nacionalno takmičenje. Naša namera jeste da „Pekarijadu“ učinimo tradicionalnom manifestacijom, jedinstvenom u industriji pekarstva, koju karakteriše spoj znanja i iskustva domaćih pekara, ali i primena novih trendova i deljenje dobre energije“, izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre član organizacionog komiteta „Pekarijade“.

Finalisti u kategorji burek

Tokom protekle tri nedelje u Lesaffre pekarskom centru više od 170 profesionalnih i mladih pekara pokazalo je svoje umeće u pripremanju različitih pekarskih proizvoda. Sve kandidate ocenjivao je stručni žiri koga su činili predstavnik Unije pekara, članovi našeg tima koji je prošle godine učestvovao na Louis Lesaffre Coupe – Evropskom pekarskom prvenstvu, predstavnici Maxi supermarketa, kao i predstavnik Mlinpek zavoda. Pored mogućnosti da osvoje neku od nagrada, takmičari na „Pekarijadi“ imali su jedinstvenu priliku da steknu dragoceno iskustvo koje im može pomoći u daljem profesionalnom radu.

Pekarijada - Proglasenje pobednika

Proglašenje pobednika održano je u teatru Madlenianum, a za dobar program, bili su zaduženi umetnici, ali i sami finalisti „Pekarijade“ u kategoriji burek koji su na sceni izveli tzv. „bacanje testa“. Pored glavnih nagrada namenjenih pobednicima, finalistima takmičenja uručene su i specijalne nagrade među kojima su i priznanja za „najiskusnijeg“, „najvrednijeg“, „najupornijeg“ i „najoriginalnijeg“ pekara.

Podršku ovogodišnjoj „Pekarijadi“ pružile su i „Bongard“ i „Sadex“ – pekarske mašine i oprema, kao i kompanije „Dijamant“ iz Zrenjanina i „Pobeda plus“ iz Niša.

Više informacija o „Pekarijadi“ i pobednicima možete naći na www.pekarijada.rs.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.