Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

IFA 2015 – Premijerno prikazani Lenovo proizvodi

Kompanija Lenovo je na IFA sajmu u Berlinu predstavila veliki broj svojih novih proizvoda, među kojima su YOGA Tablet 3, računari Y serije prevashodno namenjeni gejmerima, S1 telefon sa dvostrukom selfi kamerom i P1 telefon sa izdržljivom baterijom od 5000 mAh, kao i fablet uređaj PHAB Plus koji predstavlja kombinaciju tableta i mobilnog telefona.

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je danas predstavio svoj PHAB Plus uređaj, vrhunski fablet lepog dizajna koji je optimizovan za korišćenje jednom rukom. Lenovo PHAB Plus će korisnicima otkloniti dilemu prilikom donošenja odluke o kupovini skupih mobilnih telefona sa velikim ekranima ili tablet uređaja malih dimenzija, i ponudiće im „zlatno rešenje“ u vidu 6.8-inčnog uređaja sa najboljim multimedijalnim karakteristikama u svojoj klasi, brzim internetom i baterijom koja može da traje ceo dan.  

PHAB Plus-Silver-onehand-18

„Uzimajući u obzir današnju generaciju koja je se u velikoj meri interesuje za tehnologiju, vodili smo računa o velikim ekranima koji su popularni na ličnim uređajima, ali smo istovremeno bili svesni svih mana na tablet uređajima kada je u pitanju prenosivost. Novi Lenovo PHAB Plus ruši ove granice i spaja zabavu koju pruža tablet uređaj sa prenosivim korakteristikama mobilnog telefona, i to u stilizovanom metalnom kućištu. Za razliku od drugih fablet uređaja na tržištu, Lenovo PHAB Plus može da se pohvali sa full HD ekranom koji je optimizovan za korišćenje jednom rukom i pruža neprevaziđen pregled i kvalitet zvuka, i to po prihvatljivoj i konkurentnoj ceni od 299 američkih dolara”, izjavio je Džef Meridit (Jeff Meridith), generalni menadžer i potpredsednik jedinice za tablet uređaje u kompaniji Lenovo.

Kada ste poslednji put zaista pozvali nekog vašim telefonom? Kada su u pitanju najčešće aktivnosti koje korisnici rade na svojim pametnim telefonima, telefonski pozivi se zapravo nalaze iza surfovanja internetom, proveravanja naloga na društvenim mrežama, slušanja muzike i igranja igrica, pri čemu se gubi granica između mobilnih telefona I tablet uređaja. Lenovo PHAB Plus je upravo odgovor kompanije Lenovo na novo tržište “fablet” uređaja, pri čemu se kombinuju najbolje karakteristike pametnih telefona i tablet u jedan nov i interesantan uređaj.

PHAB Plus ispunjava svakodnevne potrebe korisnika za konstantnom povezanošću sa Dual SIM i 4G-LTE brzom konekcijom, i obezbeđuje pouzdanu i brzu povezanost bilo da ste kod kuće ili u inostranstvu. Ove karakteristike su zasnovane na Android™OS v5.0 (Lollipop) operativnom sistemu, pružajući poboljšane performanse za glatko umrežavanje.

Kada je u pitanju snimanje fotografija i video snimaka, zadnja kamera od 13 megapiksela kao i prednja kamera od 5 megapiksela na Lenovo PHAB Plus uređaju obezbeđuju oštre fotografije, bez obzira na podešavanja. Panorama Selfie funkcija kao i dvostruki LED blic pomažu u pravljenju fotografija sa prirodnim bojama i realnim nijansama boje kože, i idealni su za pravljenje „selfija“, dok Low Light podešavanje omogućuje korisniku da pravi svetle fotografije čak i pod prigušenim svetlom. Poslovni korisnici će uživati u Smart Tool opciji koja im omogućuje da fotografišu slajd prezentacije pod bilo kojim uglom, i da ih ga zatim prilagode i poravnaju za najbolje rezultate.

Kompatibilan za levoruke I desnoruke korisnike, PHAB Plus je optimizovan za korišćenje jednom rukom, podižući nivo udobnosti tokom korišćenja fableta na viši nivo. Korisnici mogu dvostrukim klikom da aktiviraju ekran, naprave fotografiju jednostavnim dugim klikom na bilo koji deo ekrana, protresu uređaj kako bi ga zaključali, kreiraju jednoručnu tastaturu koja sa smanjuje i prilagođava položaju ruke, kao i da se javljaju na pozive pomoću brojnih aplikacija koje reaguju na glas.

Kada je u pitanju dužina trajanja baterije, PHAB Plus se ističe svojom baterijom od 3,500mAh koja korisnicima omogućuje da telefoniraju i do 24 sata kao i 20 dana u stand by režimu, zahvaljujući ugrađenoj platformi koja ograničava unutrašnju temperaturu uređaja.

Kao tablet koji je namenjen prevashodno za zabavu, PHAB Plus ima 6.8-inčni full HD ekran sa čistom definicijom od 326ppi. S obzirom da je kompatibilan sa kompletnim HD sadržajem uključujući fotografije, filmove i video igrice, kao i da ima 32 GB memorije, korisnici mogu da imaju moćan multimedijalni uređaj koji staje u jednu ruku. In-Plane Switching (IPS) tehnologija takođe garantuje široke uglove za gledanje, povećavajući čistoću i intenzitet boja prilikom gledanja video snimaka i sadržaja na društvenim mrežama.

„Najbolji način da uživate u omiljenoj muzici, filmovima i TV serijama jeste uz odličan zvuk koji stvara osećaj kao da se nalazite u centru dešavanja”, izjavio je Džon Kouling (John Couling), viši potpredsednik jedinice za multimedijalnu zabavu u kompaniji Dolby Laboratories. „Lenovo PHAB Plus uz Dolby Atmos sistem ima neverovatan kvalitet zvuka što korisnicima pruža odlično multimedijalno iskustvo.”

PHAB Plus mogu koristiti i gejmeri. Qualcomm Snapdragon 615 8-jezgrovni procesor sa 2GB memorije podiže igranje igrica na viši nivo, tako što omogućuje glatko igranje i funkcionisanje i pojačava virtuelno iskustvo.

Pored svojih karakteristika, PHAB plus će imati i atraktivan dizajn. Uređaj se nalazi u kućištu sa prepoznatljivim uni-body dizajnom sa zaobljenim ivicama i glatkim tasterima, izrađenom od laganog ali izdržljivog aluminijuma. PHAB Plus će biti dostupan u tri karakteristične boje kao što su olovno siva, titanijmska srebrna i šampanj zlatna boja.

PHAB serija kompanije Lenovo će uključivati i PHAB uvodni model koji će imati veći HD ekran od 6.98 inča. Pored nenadmašne baterije od 4250mAh, ovaj uređaj može da se pohvali i opcijom 360̊ Voice. Njegov trostruki mikrofon kao i odgovarajući program za obradu zvuka obezbeđuju čist prijem i besprekornu reprodukciju zvuka. Pored brojnih drugih karakteristika, uređaj je opremljen sa 1GB memorije i octa-core™ Qualcomm procesorom koji omogućuju da on radi glatko i besprekorno. PHAB je debljine samo 8.9mm, teži 250g i ima zaštitnu boju na pozadini uređaja koja je dostupna u smoking crnoj, polarno beloj, morsko plavoj i trešnja crvenoj nijansi.

Lenovo PHAB Plus i PHAB će biti dostupni u određenim državama od septembra 2015. Sa početnim cenama od 299 odnosno 179 američkih dolara.

YOGA Tab 3 Pro: Najbolji tablet za vizuelni doživljaj

Najbolji uređaj iz ove serije – YOGA Tab 3 Pro – dolazi sa ugrađenim projektorom koji može da projektuje sliku veličine do 70 inča i koji je optimizovan za Netflix. Opremljen je sa 4 prednja JBL zvučnika koji reprodukuju visoko-oktanski zvuk, i, po prvi put do sada, sa Dolby Atmos® sistemom na zvučnicima koji kod korisnika stvara osećaj kao da se zvuk kreće oko njega kroz sve tri dimenzije. Tablet je takođe opremljen Netflix aplikacijama koje korisnicima pružaju personalizovan sadržaj i preporuke, i to odmah na početnoj stranici ekrana koji reprodukuje sliku HD kvaliteta. YOGA Tab 3 Pro je takođe prvi android tablet koji je optimizovan za Dolby Digital Plus, koji Netflix emituje uz svoj HD sadržaj, i na taj način omogućuje impresivan višekanalni okružujući zvuk na Netflix-u.

Yoga Tab 3 Pro_02

Pored toga, YOGA Tab 3 modeli od 8 i 10 inča poseduju i novu rotirajuću kameru koja se može kontrolisati pokretom, i savršena je za pravljenje fotografija i video snimaka pod praktično svakim uglom. Sa jednim od najvećih kapaciteta baterije na tržištu, korisnici mogu dugo da gledaju svoje omiljene emisije i budu povezani sa stvarima koje vole da gledaju pomoću LTE podrške.

„Današnjim tržištem tablet uređaja pretežno dominiraju proizvodi koji ispunjavaju zahteve prosečnog korisnika. Mi u kompaniji Lenovo želimo korisnicima da pružimo tablet uređaje koji više odgovaraju njihovim potrebama kako bismo im poboljšali iskustvo prilikom korišćenja; istraživanjem smo ustanovili da se tablet uređaji danas koriste najviše za gledanje video snimaka, bilo da su u pitanju kratki video snimci na Youtube-u, filmovi ili kompletne sezone omiljenih serija. Glavna karakteristika najnovije YOGA Tab 3 serije jeste upravo zabava i ona je namenjena podjednako korisnicima koji su u pokretu i kod kuće, i pruža im sasvim novi nivo vizuelnog i audio iskustva koje do sada nije bilo moguće na tablet uređajima. Mi korisnicima pružamo fleksibilnost da pristupe svom zahtevanom sadržaju bilo kada i na bilo kom mestu, a da pri tome nisu vezani za svoj kauč”, izjavio je Džef Meridit (Jeff Meredith), generalni menadžer i potpredsednik jedinice za tablet uređaje u kompaniji Lenovo.

„Uzbuđeni smo zbog neverovatno vizuelnog iskustva koje će Netflix članovi iskusiti na YOGA Tab 3 Pro uređaju“, izjavio je Nil Hant (Neil Hunt), glavni menadžer za proizvode u kompaniji Netflix. „Lenovo je podigao granicu gledanja video snimaka na tablet uređajima, pružajući korisnicima kvalitet slike od 1080p i audio doživljaj koji se može porediti sa sistemom za kućnu zabavu zahvaljujući Dolby Digital Plus sistemu. Takođe smo uzbuđeni što će Netflix aplikacija biti instalirana na ovim tablet uređajima tako da će korisnici brzo i lagano moći da pristupe svojim omiljenim serijama i filmovima.“

„Kvalitetan zvuk je od velikog značaja za svako multimedijalno iskustvo, bez obzira na koji način publika doživljava sadržaj. Uz Lenovo Tab 3 Pro, Dolby i Netflix korisnicima omogućuju visokokvalitetan Dolby Audio okružujući zvuk uz HD video snimak, na bilo kom mestu i kada god to korisnici požele”, izjavio je Džon Kouling (John Couling), viši potpredsednik jedinice za multimedijalnu zabavu u kompaniji Dolby Laboratories. „Jako smo srećni što ćemo nastaviti da sarađujemo sa kompanijama Lenovo i Netflix kako bismo korisnicima Android tablet uređaja po prvi put omogućili gledanje filmova i serija uz superioran Dolby Audio zvuk. Kompanija Netflix već dugo podržava Dolby i mi smo ponosni što ćemo fanovima širom sveta obezbediti novo i poboljšano multimedijalno iskustvo.”

Gledanje holivudskih filmova, igranje igrica ili surfovanje internetom na YOGA Tab 3 Pro uređaju je sada značajno bolje uz novi ekran od 70 inča. Ovaj tablet ima poboljšan i optimizovan projektor koji se sada može rotirati za 180 stepeni i projektovati snimke na zid ili plafon, a takođe je poboljšan i kvalitet snimaka koji se projektuju. Uz 299 piksela po inču, 10.1-inčni QHD monitor (2560×1600) prikazuje značajno oštrije slike i prirodnije boje uz Smart Display tehnologiju.

 

Korisnici ovog tableta mogu bez dodatnih slušalica da uživaju u zvuku bioskopskog kvaliteta zahvaljujući ugrađenim JBL zvučnicima i Dolby Atmos® tehnologiji koja se prvi put koristi na tablet uređajima. Kako bi se obezbedila još veća čistoća i jačina zvuka prisutna su i 4 prednja zvučnika, dok je za fina podešavanja zadužena Wolfson Master Hi-Fi tehnologija.

 

Lep i izuzetno kvalitetan, YOGA Tab 3 Pro je pažljivo napravljen od najboljih materijala kao što je aluminijum i imitacija kože koja se nalazi na zadnjoj strani uređaja, pri čemu je zadržao svoj izuzetno tanak dizajn. Otporan na prskanje vode i savršeno izbalansiran za savršeno iskustvo prilikom držanja, ovaj tablet se znatno ističe u moru sličnih uređaja uzimajući u obzir njegovu višestruku namenu i izdržljivu bateriju koja korisnicima omogućuje da bez ikakvih problema koriste ovaj tablet tokom celog dana.

 

S obzirom da poseduje Smart Window 2.0 opciju za bolji multitasking, korisnici sada mogu da rade svoje zadatke mnogo brže. YOGA Tab 3 Pro omogućuje korisnicima da  imaju 3 aktivne aplikacije na jednom prozoru, uz raspored aplikacija kao na ekranima mobilnih telefona, za lakši pregled. I-mejl poruke, vesti, youtube snimci – uživajte u svemu odjednom!

Lenovo YOGA Tab 3 Pro će biti dostupan u puma crnoj boji, dok će 8-inčni I 10-inčni YOGA Tab 3 biti dostupan u bledo crnoj boji.

 

YOGA Tab 3: Odlične fotografije, jak zvuk i baterija

 

Dostupan sa ekranom od 8 i 10 inča, YOGA Tab 3 je najbolji tablet kreiran za video sadržaj koji ima izdržljivu bateriju i LTE podršku i omogućuje korisnicima da budu povezanu uvek i svuda. Oba modela su prevashodno namenjena za korišćenje video i multimedijalnih aplikacija i neprevaziđenu prenosivost, opremljeni FHD (1,280 x 800) ekranom, stereo zvučnicima okrenutim ka napred i Dolby Atmos® sistemom, a opet su teški samo 466g.

Korisnici takođe mogu da uhvate sebe pod najboljim uglom uz rotirajuću kameru do 180 stepeni koja pravi kreativne selfije i intenzivne fotografije pod uglovima i iz perspektiva koje su do sada bile nezamislive. Pored ugrađene opcije za upravljanje računarom pokretom ruke, pronalaženje savršenih kadrova je lakše nego ikada do sad. Korisnici samo treba da zauzmu pozu i pokretom otvaranja i zatvaranja dlana naprave fotografiju. Pored toga, uređaj karakteriše izuzetno izdržljiva baterija koja ima najveći kapacitet u svojoj klasi i može trajati ceo dan.

Lenovo YOGA Tab 3 Pro će biti dostupan u puma crnoj boji, dok će YOGA Tab 3 tablet od 8 i 10 inča biti dostupan u svetlo crnoj boji.

 

Cene i dostupnost

 

Lenovo YOGA Tab 3 serija će biti predstavljena tokom konferencije IFA 2015 u. YOGA Tab 3 od 8 inča će imati maloprodajnu cenu od 199 evra (WiFi) odnosno 249 evra (LTE) i biće dostupan od oktobra 2015., YOGA Tab 3 od 10 inča će imati maloprodajnu cenu od 299 evra (WiFi) odnosno 349 evra (LTE) i biće dostupan od novembra 2015., dok će YOGA Tab 3 Pro imati maloprodajnu cenu od 349 evra (WiFi) odnosno 599 evra (LTE) i biće dostupan takođe od novembra. Proizvodi će biti dostupni kod svih Lenovo maloprodajnih partnera.

Za najnovije vesti o Lenovo proizvodima, prijavite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter-u i Facebook-u.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.