Događaji Srbija

Humanitarna modna revija Antonija Grimaldija

U organizaciji agencije Fabrika i u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, sinoć je u Ambasadi Italije održana revija Antonija Grimaldija, jednog od vodećih italijanskih kreatora visoke mode. Povod za ovakav glamurozan događaj i dolazak dizajnera u Beograd bila je i želja da se okupe potencijalni donatori koji bi doprineli adaptaciji novog prostora Prihvatilišta za decu u Beogradu, kao i donatora koji bi omogućili neophodna sredstva za neometano funkcionisanje Prihvatilišta.

Agencija Fabrika vec godinama, skoro sve svoje humanitarne događaje posvećuje deci Prihvatilšta. U ovoj ustanovi se dnevno nalazi i više desetina dece koja žive u prostoru od 250 kvadrata, koji nisu dovoljni za smeštaj dovoljnog broja kreveta.

Fabrika Revija  (3)

Pre nešto vise od godinu dana, grad Beograd je Prihvatilištu dodelio prostor od preko hiljadu kvadrata na teritoriji opštine Zvezdara, nakon čega je agencija Fabrika započela akciju okupljanja potencijalnih donatora, pre svega građevinskih firmi, kao i drugih kompanija, kako bi učestvovale u adaptaciji i opremanju novog prostora, čim se obezbede svi papiri i potrebne dozvole.

Ambasador Italije u Beogradu, Đuzepe Manco i direktorka agencije Fabrika, Vesna Mandić učinili su sve da se sinoćna humanitarna revija pamti po humanosti i glamuru.

Antonio Grimaldi – biografija:

Stilska vrednost Antonia Grimaldija se nalazi u magičnoj kombinaciji umetničkog rada i inovacije. Njegova kreativna filozofija sastoji se od promišljanja koncepta o ženskoj lepoti, ne zaboravljajući vrednost tradicije. Kao međunarodni dizajner, građanin sveta, i poverenik ekskluzivne publike visoke mode, uspeva da predvidi želje svojih poštovalaca. Njegove kreacije stvaraju emocije, podsećajući na antičku tradiciju i predviđajući buduće jezike. Rođen 9. marta, 1969. u italijanskom gradu Salerno, Antonio Grimaldi je pohađao Institut umetnosti i specijalizovao se za grafički dizajn. On je otkrio svoju strast prema modi u mladosti, kroz saradnju sa krojačkim radnjama u svom gradu. Kada je stekao iskustvo u svim tehnikama izrade i krojenja, preselio se u Rim da usavrši svoje modno obrazovanje. U glavnom gradu, Antonio je počeo da radi u kreativnom studiju čuvene modne kuće u Rimu. Tu je upoznao svog budućeg kreativnog partnera sa kojim je 1996. godine odlučio da prihvati novi izazov i stvara Grimaldi Giardina, brend koji nosi njihova imena. Od samog početka, dobijaju odlične kritike i pohvale za visok kvalitet, kao i dizajn njihovih proizvoda. Kao rezultat toga, ovaj par predstavlja svoje kolekcije u Rimu tokom AltaRom Altamoda, a zatim i u Parizu, gde su bili uključeni u zvanični kalendar Pariske nedelje visoke mode, zahvaljujući majstoru Emanuelu Ungaru. 2009. godine, proslavili su deceniju svog ateljea i brenda, uz učešće i doprinos Franke Sozani, Emanuela Ungara, Dajane von Furstenberg, Didijea Grumbaha, Đuzepa Modenezea, kao i mnogih drugih imena međunarodnog svijeta mode. Istovremeno, sa odlukom dva dizajnera da se odvoje i nastave pojedinačne karijere, Grimaldi daje život brendu Antonio Grimaldi. Sa novim entuzijazmom i čvrstim kreativnim poletom, Antonio je potvrdio lojalnost prema svojoj strasti i svojoj profesionalnoj istoriji- kreatora italijanske visoke mode. Njegov uspjeh je značajan ne samo u Evropi, nego i na Bliskom istoku, gdje je postao dizajner za nekoliko kraljevskih porodica. 2013., Antonio Grimaldi se odlučio na novi izazov, stvaranjem njegove prve kolekcije pret-a-porter, za koju su međunarodni klijenti već uveliko pokazali svoje interesovanje.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.