Holivudski glumac Jack Dimich u beogradskom Poletu sa monodramom Oj, živote! u dva novembarska termina

0

Monodrama „Oj, živote!“ koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Jack Dimich biće izvedena pred beogradskom publikom, prvi put na sceni Galerije Polet (Cetinjska 15) u dva termina: u nedelju, 3.11. u 19 sati i u sredu, 6.11. od 20 sati.

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata počinioca ubistva s predumišljajem. Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Jack Dimich govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće. Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća. Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a juna ove godine premijerno u Beogradu.

Jack Dimich diplomirao je glumu na čuvenom Lee Strasberg Institutu u Njujorku, u klasi Majkla Margote. Poznat je po zapaženim ulogama u serijama: LAW & ORDER, CSI, BURN NOTICE, CASTLE, THE BLACKLIST, ELEMENTARY, SLEEPER CELL, HAWAII FIVE-O, MADAM SECRETARY, LILYHAMMER, LIMITLESS, BRAINDEAD, STARTUP, BLUE BLOODS, WELCOME TO BROOKLYN i UNDERCOVERS. Na našim prostorima igrao je epizodne uloge u filmovima: TURNEJA Gorana Markovića, TRAVELATOR Dušana Milića, SRPSKI OŽILJCI Vladimira Rajčića, VOLJA SINOVLJEVA Nemanje Ćeranića i NEKE DRUGE PRIČE Ane Marije Rossi.

Igrao je i u prvoj sezoni humorističke serije KONAK KOD HILMIJE – oficira američke mornarice Pukovnika Forda, zatim u serijama DRŽAVNI SLUŽBENIK Predraga Gage Antonijevića, a planiran je i angažman u domaćem filmu KLJUČ Marka Šopića u kome mu je poverena uloga glavnog negativca, italjanskog kardinala Randaca. 2013. godine igrao je naslovnu ulogu Nikole Tesle u predstavi TESLA engleske autorke Sheri Graubert na Off Brodway-u u Njujorku u režiji beogradske rediteljke Sanje Beštić. Film Željka Mirkovića TESLIN NAROD, igrano-dokumentarna drama u srpsko-američkoj produkciji , u kome ponovo tumači lik Nikole Tesle, kvalifikovao se za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2019. godine i time zvanično postao kandidat za Oskara 2020.

Jack Dimich do sada je igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je 87 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Živi na relaciji Njujork – Beograd.

Karte se mogu rezervisati na broj telefona 0631630020 ili na mejl poletnovi@gmail.com, kao i u inbox stranice, a podizanje i rezervacije moguće su i direktno u Galeriji Polet (Cetinjska 15), svakodnevno od 16 do 00h. Broj mesta je ograničen. Cena karte je 450,00 RSD.

Više na zvaničnom eventu

Jack Dimich nedavno je, u okviru manifestacije Art Weekend Belgrade, bio jedan od modela čuvenog fotografa Svena Marquardta i njegove izložbe portreta Beograđana NEXT / Portraits of Belgraders.


Pročitajte i: Izložba nemačkog fotografa Svena Marquardta do kraja oktobra na Filozofskom fakultetu

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend