Galerija Klovićevi dvori ugostila premijeru FREYWILLE kolekcije Hommage à Vincent van Gogh

0

U Galeriji Klovićevi dvori premijerno je predstavljena nova FREYWILLE kolekcija nakita posvećena nizozemskom geniju Vincentu Van Goghu.

Uz kratki osvrt na život i djelo ovog slavnog slikara, uzvanici su imali prilike vidjeti prve komade nakita iz bečkog ateljea koji su utjelovili neka od njegovih najljepših remek-djela, a od lipnja kolekcija će biti dostupna u FREYWILLE butiku u Zagrebu, Preradovićeva 2.

 

Vincent Van Gogh je počeo slikati u dobi od 27 godina. Iza sebe je ostavio 850 slika i više od 900 skica i akvarela što znači da je slikao u prosjeku čak četiri slike tjedno. Prethodnik je europskog ekspresionizma, jer je u svojim slikama dao izraz  sirovog i grubog svijeta u kakvom je živio, a ipak je u njemu pronalazio svijetle i vedre detalje. U muzejima diljem svijeta, kao i u privatnim kolekcijama, njegove slike natprirodno sjaje, pulsiraju te čak mijenjaju boju.

 

FREYWILLE umjetnici su na razvoju Hommage à Vincent Van Gogh kolekcije radili više od dvije godine. Kolekciju  čine tri seta nakita:  L’Amandier turquoise & rouge éclat, Eternité i Fleur D’or JourL’Amandier je reinterpretacija djela Almond Blossom, a radi se o seriji slika   koje je Vincent stvorio 1888. i 1890. u Francuskoj. Iz kontura drva i njegovog pozicioniranja u prvi plan, očituje se njegova  fascinacija japanskim drvorezom. U svojoj interpretaciji, FREYWILLE umjetnici su odlučili staviti fokus upravo na taj, Van Goghov stil koji se referira na japansku umjetnost.

Moderan i vrlo dekorativan dizajn FREYWILLE nakita iz seta L’Amandier  oživljava bujne bademove grane u cvatu koje se prostiru preko kristalno plavog neba, a zrače buđenjem i vjerom u budućnost ispunjenu nadom. Dolazi u dvije kombinacije boja: nježna, svjetlucava rapsodija tirkiznih tonova koja  odiše  svježinom, a tople, jarko crvene nijanse pune su topline i strasti. Eternité je FREYWILLE dizajn posvećen Van Goghovoj originalnoj slikarskoj tehnici, a nadahnut je slavnom slikom Starry Night. Vincentovi Suncokreti oživjeli su pak na čarobnim FREYWILLE minijaturama iz seta Fleur D’or Jour. Ova dva dizajna bit će lansirana u Hrvatskoj i svijetu sredinom lipnja. Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu možete posjetiti FREYWILLE Online Boutique na http://shop.freywille.com/hr/  ili  Facebook stranicu  FREYWILLE  Zagreb.

Fotografije: Maja Bota

Oglašavanje

O autoru

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend