Festivali Srbija

Predstava „Saligia” na trećem Internacionalnom festivalu pozorišta (IFP) u Vrnjačkoj Banji

Na sceni u Amfiteatru „Danilo Bata Stojković”, popularnoj letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, večeras će, 28. jula 2021, od 21 čas biti odigrana predstava „Saligia”, a u sklopu trećeg Internacionalnog festivala pozorišta (IFP), koji će biti održan od 28. jula do 1. avgusta.

Radnja predstave govori o sedam smrtnih grehova koje je Bog deportovao, po kazni, u međuprostor – hotel „Saligiju”, okrivljujući ih za nedavni smak sveta i, kao na grupnoj terapiji, dodelio im uloge svetskih zvaničnika sa zadatkom da naprave novu Zemlju, bolju od stare.

Likovi jesu sedam smrtnih grehova, odnosno pokvareni delovi ljudske duše koji se trude da postanu bolji, da postanu čistiji. Samim  time, predstava „Saligia” pokušava da dȃ odgovor na pitanje kako smo došli do današnjeg čovečanstva u kojem smo neretko jedni drugima neprijatelji i služimo se najperfidnijim oblicima lukavstva da bismo nahranili svoje grehove.

Igraju: Teodora Ristovski, Danilo Lončarević, Bojana Grabovac, Pavle Jerinić, Stefan Radonjić, Miloš Lalović i Slobodan Aleksić.

Autorka teksta: Teodora Ristovski.

Reditelj: Petar Ristovski.

Produkcija: „Ludum Ludum teatar”.

Predstava „Saligia” je premijerno izvedena 31. maja 2019. u Dečjem kulturnom centru Beograd (DKCB).

(Fotografije: Predstava Saligia, 2019; © „Ludum Ludum teatar”, Teodora Ristovski)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.