Festivali Srbija

Otvaranje jubilarnog desetog FAPOR-a: predstava „Noć u kući gospodina Kolaka” na sceni LKC-a

Na sceni Leskovačkog kulturnog centra (LKC), večeras će, 3. novembra 2022, od 19 časova biti odigrana predstava „Noć u kući gospodina Kolaka”, kojom će biti otvoren jubuilarni deseti Festival amaterske pozorišne režije (FAPOR).

Ovo je priča o vremenu terora lepote i mladosti, trijumfu forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, o vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, vremenu u kojem se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju. Da li u tom vremenu muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?

Igraju: Irfan Mensur, Slobodan – Boda Ninković i  Vladimir Kerkez.

Autor teksta: Vladimir Đurđević. (U sećanje na autovog prijatelja Petra Kolaka, 1977 – 2017)

Režija: Irfan Mensur.

Producentska kuća: „YugoArt”.

Karte za predstavu „Noć u kući gospodina Kolaka” možete da kupite na biletarnici LKC-a, po ceni od 700 dinara.

Festival amaterske pozorišne režije (FAPOR) biće održan od 3. do 9. novembra 2022. u Leskovcu, a ovogodišnji program pogledajte na zvaničnom sajtu.

(Fotografije: © YugoArt)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.