Događaji Srbija

Festival ženskog stvaralaštva „Hajde da virimo“ u Pančevu

Festival ženskog stvaralaštva “Hajde da virimo” (HDV), koji organizuje Bijenale umetničkog dečjeg izraza (BUDI), po prvi put će se održati u Pančevu, od 25. novembra do 2. decembra. Kroz nekoliko radionica, izložbi, projekcija filmova, tribina, predstava i muzičkih programa na više lokacija u gradu (Dvorana Apolo, Dvorana Kulturnog centra Pančeva, Galerija Bate Mihajlovića), Pančevke i gošće festivala iz drugih gradova u Srbiji, imaće priliku da predstave publici ono u čemu su najbolje, ono što znaju i umeju. Direktorka festivala je Snežana Ćuruvija.

Program festivala je pažljivo biran, a organizatorke naročito preporučuju tribinu “Pop Rok video spot u Srbiji danas”, kojom će u sredu, 25. novembra, u galeriji Bate Mihajlovića, započeti zvanični program ovog novog festivala. Učesnici tribine biće: dr Svetlana Bezdanov Gostimir, profesorka FDU, Nikola Jovanović, muzički urednik MTV Srbije , mr Jelena Rubil, vizuelna umetnica, Tatjana Krstevski, direktorka fotografije, Marina Uzelac, rediteljka i Snežana Popović, frontmenka benda “Vibrator u Rikverc” (VUR). U toku tribine, premijerno će biti prikazan spot “Stereo jezik” benda VUR.

12290531_946423142091803_243076678_o

Narednog dana, 26. Novembra, u Galeriji Milorada Bate Mihailovića, svečano će biti otvorene tri izložbe: “The ten faces” Nataše Šarić, “Intense silence” Ivane Rajić i “24 hours of bodyrocking” Jelene Gorički. Izložba će biti dostupne javnosti do 2. decembra.

Za ljubitelje rok muzike, pravi izbor će biti muzički program “Dva minuta pažnje” koji je planiran za 28. novembar u dvorani “Apolo”, u 20 časova. Posetioci će osim toga imati priliku da pogledaju film “Boye: Prvi pravi ženski zvuk” Brankice Drašković, a nakon projekcije filma uslediće koncert četiri ženska benda: „Fandango“, „Plamp“, „Nemesis“ i „Vibrator u rikverc“.

Provokativna predstava “Intimno”, u produkciji Teatra „Ubuntu”, održaće se u utorak, 1. decembra, na Maloj sceni Kulturnog centra Pančevo. Uloge tumače Tamara Vukić i Katarina Ninkov, a režiju potpisuje Dejan Cicmilović.

Prema rečima organizatorki, Festival nije namenjen isključivo ženama, dobrodošli su i svi muškarci koji svojim prisustvom žele da podrže žensko stvaralaštvo.

Više informacija o festivalu i program u celosti možete pogledati na Fejsbuk stranici festivala.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.