Događaji Srbija

Festival novog stvaralaštva Njena zemlja u Domu omladine

Festival novog stvaralaštva Njena zemlja o organizaciji izdavačke kuće Štrik, biće održan od 18. do 20. septembra u Domu omladine Beograda.

Ovogodišnji festival nosi naziv One smo mi i zasniva se na predstavljanju rada značajnih žena iz istorije i našeg, savremenog doba.

Glavna gošća festivala je Ratka Denemarkova, značajna češka književnica, koja je najprevođenija savremena autorka među češkim piscima, i koja je jedina dobila najprestižniju književnu nagradu u češkoj Magnezija litera čak tri puta, kao i mnogobrojna međunarodna priznanja. Tokom festivala biće predstavljena dva njena romana Novac za Hitlera Prilog istoriji radosti.

Pored predstavljanja novih knjiga, tokom festivala biće otvorena i izložba Ženski portret, autorke Stanislave Barać.

Izdavačka kuća Štrik predstaviće, prvi put u Srbiji, novi, digitalni vid približavanja izdavaštva i knjiga publici preko scpecijalizovane aplikacije za android, koju će čitateljke i čitaoci moći besplatno da preuzmu sa Google Play Storea.

Tokom festivala biće održana i tribina: Žensko telo kao bojno polje – odnos društva prema nasilju nad ženama.

Reč je o veoma važnoj i aktuelnoj temi o kojoj se i dalje ne govori dovoljno i na adekvatan način, stručnim i zanimljivim učesnicama i učesnicima, kao i raznovrsnom programu koji promoviše jednakost, ravnopravnost i društvene slobode.

Izdavačka kuća Štrik prvi put organizuje festival Njena zemlja kao promociju prave kulture, prave književnosti, za pravo društvo.

Festival Njena zemlja odvija se uz podršku Ambasade Češke Republike u Beogradu, Doma omladine Beograda i Programa „Kreativna Evropa” Evropske unije.

About the author

Stefan Mihajlovski

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.