Događaji

Exit festival: Kroz naše kapije, od 9. do 12. jula je prošlo oko 190.000 ljudi.

Tokom prva dva dana EXIT-a (9-10. jula) u Turističko informativne centre Turističke organizacije Grada Novog Sada (na Bulevaru M. Pupina 9 i Jevrejskoj 10)  informacije o gradu je dobilo više od 300 stranih turista iz 40 zemalja sa 6 kontinenata. Najveći broj turista je dolazio iz Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Italije, Francuske, Turske i drugih zemalja iz regiona i Evrope, dok je zabeležen i značajan broj turista sa drugih kontinenata, pre svega Severne Amerike i Australije.
Slika: bestlivesets.com
Slika: bestlivesets.com

EXITova publika je u TIC-ove dolazila da se informiše pre svega o osnovim informacijama o gradu – smeštaju, prevozu, bankarskim poslovima, kupovini i ugostiteljskoj ponudi. Pored  brošura, vodiča, mapa i razglednica grada, turisti su dobijali informacije o turističkoj ponudi Novog Sada i okoline, kao i konkretne savete kako da iskoriste vreme kombinujući odmor, šetnju, razgledanje grada i degustaciju hrane i pića. I nakon završetka Exita u prostorije Turističko informativne centre Turističke organizacije Grada Novog Sada su nastavili da dolaze strani turisti u značajnom broju što je dokaz da im se dopao Novi Sad, te su mnogi ostali i koji dan duže, kao i da je OPENS Youth Fair – četvrti regionalni sajam omladinskog turizma održan 7. i 8. jula na Trgu Slobode i Katoličkoj porti, zaista postigao rezultat i promovisao Novi Sad i region kao značajnu turističku destinaciju za mlade.

Novi Sad je tradicionalna city break destinacija u koju posećuje iz godine u godinu sve veći broj turista, jer pored Petrovaradinske tvrđave i mnoštva kulturnih sadržaja „Srpska Atina“ pleni i specifičnim šarmom i opuštenim stilom života uz bogatu gastronomsku ponudu na salašima tradicionalnog poljoprivrednog kraja u okolini grada i rečnim čardama na obalama Dunava. Opuštena atmosfera na ovim mestima je upotpunjena tradicionalnim vinom i tamburašima, a izleti u okolini su mogući  pre svega do Nacionalnog parka Fruške gore, njegovih izletišta, manastira i vinskih puteva. Posebno treba istaći da je Novi Sad –  grad festivala u kome se godišnje održi po 200 manifestacija, kao i da je Novi Sad kandidat za dve prestižne titule – Evropsku prestonicu mladih za 2018. godinu i Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.