Događaji Srbija

Dvodnevna manifestacija “From Israel with love“ u Mikseru

Želite da posetite Izrael? Pre nego što spakujete svoje kofere, sledeći vikend svratite do Mikser House-a da osetite ukuse, mirise i boje Izraela!

“From Israel with love“ je dvodnevna manifestacija koja će se 28. i 29. novembra održati u Mikser House-u i na kojoj će kroz brižljivo kreiran progam biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika.

PROGRAM:

SUBOTA, 28. NOVEMBAR

12.00h – 20.00h – Israeli Fashion Expo @ Balkan Design Store

13.00h – 17.00h – Gastro Showcase: Savremena izraelska kuhinja, šefovi: Rem Herts i Eran Elhalal

17.00h – Viktoria Kanar: Istorija izraelske mode (prezentacija)

17.30h – Razgovori o modi: modni dizajneri iz Izraela – Rachel Cohen, Liron Itzhakov, Maoz Danan i modni dizajneri iz Srbije

Moderatori: Viktoria Kanar, Nenad Radujević

18.00h – Otvaranje izložbe: „Exchanged Glances“,
autori: Milena Đorđević (Srbija) i Dor Nevo (Izrael)

21.00h – Koncert: Orphaned Land – izraelski orient metal bend
predgrupa: Counterfate (Pančevo)

12195827_912024772208432_2004066200645977988_n

NEDELJA, 29. NOVEMBAR

12.00h – 20.00h – Israeli Fashion Expo @ Balkan Design Store

13.00h – 17.00h – Showcase: Savremena izraelska kuhinja, šefovi: Rem Herts i Eran Elhalal

14.00h – Muzički matine: Nenad Ivović (pijanista)

19.00h – Modna revija: „From Israel with Love“: „Common Raven“
Modni dizajneri: Rachel Cohen, Liron Itzhakov, Maoz Danan

20.00h – Concert: Mikser Big Band – Glen Miller homage (Srbija)
The Hazelnuts (Izrael)

VIŠE O PROGRAMU:

KUVARI: MAJSTORI KULINARSTVA

Tokom dvodnevne manifestacije svi zainteresovani će imati priliku da uživaju u izralekslkim kulinarskim majstorijama Reema Hertsa (vlasinka restorana Smokvica) i Erana Elhalala (vlasnika poznatog restorana Saro Bistro na Menhetnu).
Ako vas ne privuku mirisi tradicionalnih izraelskih specijaliteta sigurno nećete moći da odolite ideji spoja Balkansko-Izraelske kuhinje od koje kreće voda na usta!

IZLOZBA SLIKA – “Exchanging Glances”

“Foreign Relations through the eyes of Israeli and Serbian photographs”

Izložba naslovljena “Exchanging Glances” u Mikser Hausu, svojevrstan je spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđević iz Srbije i Dora Neva iz Izraela.

Oba umetnika, tokom svog boravka u stranoj zemlji, fotografisala su atmosferu, ljude i pejzaže koji ih podsećaju na njihovu domovinu, ali i one koji su im svojom neobičnošću i originalnošću jednostavno – privukli pažnju!
Surferi na pešačkom prelazu, peščane dine, slane naslage Mrtvog mora, samo su neki od detalja, koje će posetioci moći da vide na izložbi.Iako se žanr scene na fotografijama razlikuju, one prenose gotovo identičnu energiju ljudi i pokazuju da Srbija i Izrael imaju mnogo toga zajedničkog.

Poruka je u jedinstvu različitosti i ona obogaćuje i deli srž svih vrednosti, jer su dva fotografa predstavila, slične trenutke i prizore iz ove dve zemlje.

FASHION SHOW:

Common Raven

Ljubitelji mode će drugog dana manifestacije imati priliku da uživaju u kreacijama poznatih dizajnera iz Izraela.

COMMON RAVEN label by RACHEL COHEN

MUZIKA:

Orphaned Land su pioniri pravca nazvanog „orient metal“,a poslednjim i aktuelnim albumom „All is One“ dospeli na top liste širom sveta, izvan granica svoje zemlje, i uspeli su da svetu pošalju jasnu poruku ljubavi i tolerancije koju njihova muzka šalje:

Orphaned Land su nastali 1991. godine i prvobitno su bili okrenuti death/doom metalu, da bi vremenom ubacivali sve više orijentalnih motiva i progressive uticaja. Debi album „Sahara“ objavljuju 1994., da bi ogroman uspeh doživeli trećim albumom „Mabool“ iz 2004. Svojim najnovijim aktuelnim albumom „All is One“ dosegli su još veću popularnost koju koriste u pravcu uticaja na pomirenje jevrejskog, arapskog i hrišćanskog sveta, naročito u Svetoj zemlji.

Upravo je to specifičnost ovog benda, jer za razliku od drugih, ne baziraju svoju muziku na mitovima već na situacijama i problemima koji se dešavaju u današnjem svetu, ovde i sada. Njihova misija je prepoznata i od strane brojnih fanova, koji su 2012. godine čak i pokrenuli peticiju da se „Orphaned Land“ nominuje za Nobelovu nagradu za mir.

Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 800 dinara, koja će važiti do 21. novembra. Od 22. novembra, cena karte biće 1000 dinara.

The Hazelnuts je poseban fenomen na izraelskoj muzičkoj sceni koji je za jako kratko vreme uspeo da osvoji publiku širom sveta. Trio koji će vam sigurno privući pažnju svojim „vintage“ stilom i preneti vam harmoniju koja je Nju Orleans krasila 30-tih godina.

Bend je od samog početka (2013) krenuo da komponuje i piše svoje pesme što je rezultiralo da za manje od dve godine učestvuje na svim poznatim izraelskim festivalima.

Uživaćete u majstorijama akustične gitare, kontrabasa i trube koje će vam na najbolji mogući način dočarati svet sving džeza.

Ulaz besplatan!

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.