Događaji Slovenija

Drugo mesto za eko geo na mednarodnem tehnološkem izzivu

Podjetje EKO GEA Nejc Đorđić s. p. je bilo izbrano kot eden od treh finalistov v mednarodnem tehnološkem izzivu, ki ga je gostil Nutreco, nizozemski velikan prehrane za živali. Nutreco FeedTech Challenge naj bi opredelil inovacije, ki ponujajo „spremembe z velikim potencialom na področju, kjer je aktivnih malo drugih podjetij“. EKO GEA se je kot eno izmed 44 svetovnih podjetij, ki ponujajo najbolj obetavne novosti, pomerilo z desetimi podjetji finalisti pred mednarodno žirijo strokovnjakov, 22. in 23. februarja 2017 na Nizozemskem. EKO GEA je na izzivu pristala na drugem mestu in bo  pričela pogovore o potrjevalnih poskusih z NUTRECO skupino za raziskave in razvoj na področju prehrane in zdravja živali.

Linija Biocomplex aktivatorjev za živalsko prehrano in za ravnanje z odpadki podjetja EKO GEA je bila odgovor na poziv podjetja NUTRECO za „revolucionarne inovacije, ki ne MOREJO čakati“. Biocomplex aktivator izboljšuje zdravje živalskih mikrobiomov, kar se odraža v povečanju donosa in produktivnosti, obenem pa zmanjšuje število povzročiteljev bolezni in odvisnost od antibiotikov. Biocomplex zmanjšuje okoljski stres pri živalih in vzdržuje njihovo zdravje.

 

„Pogovori z NUTRECO in njihovo žirijo so bili napeti,“ je dejal Goran Đorđić, mikrobiolog / vodilni znanstvenik v EKO GEI, in izumitelj te tehnologije. „Veselimo se izvajanja poskusov na testnih kmetijah podjetja NUTRECO, da tokrat svetovni javnosti pokažemo, kaj EKO GEA počne.“

Izziv je bil osredotočen na področja živalske prehrane za protimikrobno odpornost, krmni izkoristek  na kmetijah in prehrano mladih živali, in se ujema z zmožnostjo podjetja EKO GEA, da v živinoreji zapre krog med krmo, vzrejo živali, ravnanjem z odpadki in vplivom na okolje.

NUTRECO se s svojimi petimi raziskovalnimi centri in letnimi naložbami v raziskave v višini 50 milijonov posveča inovacijam in revolucionarnim idejam za prihodnost.

Na domačem trgu v Sloveniji in na Balkanu je EKO GEA najbolj znana po naprednih tehnologijah čiščenja odpadnih voda in proizvodnje bioplina pod blagovno znamko „H2E“. Te tehnologije ponujajo energetsko nevtralne sisteme z visokim izkoristkom za stanovanjsko, poslovno, industrijsko in kmetijsko ravnanje z odpadki, iz katerih se lahko pridela bioplin.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.