Događaji Srbija

Druga Agile Serbia konferencija krajem maja u Madlenianumu

Jedna od najvećih IT konferencija u regionu, Agile Serbia Conference, održaće se 26. maja u Madlenianumu, u Beogradu. Ove godine, naziv „Agile & Developers“ upućuje na teme iz oblasti primene agilnih metodologija za uspešno vođenje projekata i tehničke trendove u svetu razvoja softvera.

Zvezda među govornicima konferencije biće Dr Alistair Cockburn, jedan od kreatora agilnog pristupa i među najpoznatijim IT naučnicima današnjice. Pored njega, na glavnoj (EPIC) sceni Madlenianuma nastupiće svetski eksperti koji dolaze iz različitih sfera IT industrije: Jurgen Appelo, Adam Tornhill, Angel Medinilla, Petri Heiramo, Moritz Heiberg, Edward Thomson.

Očekuje se preko 500 posetilaca koji će biti u prilici da biraju program na tri scene – EPIC scena je predviđena za predavanja; na DEV sceni će se voditi interaktivne diskusije; praktične vežbe i radionice će biti realizovane na EXE sceni. Ove godine novitet je Coaching Corner – prostor predviđen za neformalne razgovore sa trenerima i edukatorima iz oblasi Agile-a. Među njima, biće i stručnjaka sa domaće scene: Zoran Vujkov, Dejan Dimić, Bojan Spasić, Zoran Horvat.

Ovogodišnju Agile Serbia Konferenciju podržao je veliki broj kompanija, medija i IT organizacija, prepoznajući njen značaj kada je u pitanju biznis i IT scena regiona. Među njima ističu se kompanija Novomatic Lottery Solution i globalna organizacija Scrum Alliance.

Period ranih prijava je u toku. Sve informacije su dostupne na sajtu www.agile-serbia.rs.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.