Događaji Srbija

Dodeljena priznanja “Planeta Biznis” 2016.

Časopisi Ekonometar i Magazin Biznis obeležili su sinoć (22. februara) u Beogradu deset godina izlaženja i uspešnog rada. Prema rečima Radojke Nikolić, glavnog urednika i osnivača ovih časopisa, tokom protekle decenije Ekonometar i Magazin Biznis su zauzeli zavidnu poziciju na medijskoj sceni Srbije u kategoriji ekonomsko-poslovne štampe. Danas su ovi časopisi nezaobilazno štivo za poslovne ljude, ali i za one koje zanimaju ekonomske teme i preduzetništvo.

„Vlada Srbije je 2016. godinu proglasila za Godinu preduzetništva, a mi smo već realizovali Deceniju preduzetništva, jer smo pre deset godina startovali sa časopisima koji i danas predstavljaju savremene vodiče kroz svet biznisa, ekonomije i preduzetništva”, rekla je Radojka Nikolić.

NIRA PRESS proslava 2

Povodom desetog rođendana ovih časopisa održan je panel “Srpska ekonomija i privreda od 2006. do 2016. godine – dokle smo stigli”, a učesnici panela su bili istaknuti ekonomisti, privrednici i bankari: Ljubomir Madžar, Stojan Stamenković, Draginja Đurić, Ivan Nikolić, Nikola Altiparmakov, Miroslav Miletić i Dragoljub Vukadinović.

U prisustvu brojnih zvanica, bankara, privrednika i ekonomista dodeljena su priznanja “Planeta Biznis” u tri kategorije: za uspešno upravljanje kompanijom, za uspešno preduzetništvo i banci za najuspešniji program korporativne društvene odgovornosti. Dobitnici priznanja “Planeta Biznis” ove godine su: Miloš Jelić, izvršni direktor kompanije Nelt, Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće „Luna” Požarevac i Komercijalna banka ad Beograd.

Miloš Jelić je ekonomista sa bogatim, tridesetogodišnjim iskustvom u oblasti spoljne i unutrašnje trgovine. U kompaniju Nelt dolazi 2000. godine  a od 2013. godine, posle organizacionih promena u Neltu, postaje izvršni direktor Nelt Grupe, koja danas uspešno posluje na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Angole, Zambije i Mozambika. U sastavu Nelt Grupe danas su i kompanije Neoplanta, Banim, Javna skladišta, Corner Shop i online servis Tako lako. Danas Nelt grupu čini 12 kompanija u kojima je zaposleno oko 3.800 ljudi i to u 7 zemalja na dva kontinenta, a godišnji promet je u 2015. premašio 700 miliona evra.

Biljana Jovanović je vlasnica i direktorka modne kuće ,,Luna“ iz Požarevca, koja kreira i prozvodi elegantne modele za dinamičnu poslovnu ženu. Za dve i po decenije rada Biljana Jovanović je stvorila poslovni sistem sa preko 180 zaposlenih koji rade u savremeno opremljenim proizvodnim pogonima na 3000 m2. „Luna“ uspešno posluje i širi mreže maloprodajnih objekata, franšiza i veleprodajnih kupaca u gradovima Srbije, regiona, na tržištima EU. Modna konfekcija „Luna“ izvozi 50 odsto svoje proizvodnje u zemlje regiona i na tržište EU.

Priznanje „Planeta Biznis“ za društvenu korporativnu odgovornost dobila je Komercijalna banka koja je u 2015. godini kroz razne aktivnosti plasirala 36,7 miliona dinara ili oko 300.000 evra za projekte CSR. To je najviši iznos sredstava plasiranih za CSR od strane banaka koje posluju u Srbiji. Komercijalna banka je sredstva uložila, pored ostalog i u projekte obnove porodilišta u Srbiji u okviru akcije Zajedno za bebe, stipendiranje najtalentovanijih mladih pisaca, sportista u nekomercijalnim sportovima, talentovanih učenika srednjih škola i drugo.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.