Događaji Srbija

„Divlje Jagode“ i „Scorpions“: Praznik za sve ljubitelje hard & heavy zvuka

Bliži se praznik za sve ljubitelje hard & heavy zvuka. Dva benda, čije karijere kada se saberu dostižu gotovo čitav jedan vek, dovoljno hitova za još barem dva sveta… Sa jedne strane, „svetski a naši“, pioniri hard rocka i heavy metala na prostoru bivše Jugoslavije – Divlje Jagode – a sa druge, bend bez kojeg je svetska hard rock scena nezamisliva, najznačajniji rock bend kontinentalne Evrope – Scorpions

Oformljeni 1965. u nemačkom gradu Hanoveru, od strane gitariste Rudolfa Schenkera, Scorpions su do danas prodali preko 100 miliona ploča, osvojili mnoge nagrade i priznanja i stvorili pesme koje su obeležile ne samo ovaj muzički pravac, već i ostavile traga u epohalnim zbivanjima svetske istorije. Wind of Change je jedan od najbolje prodavanijih singlova svih vremena.

U okviru turneje Crazy World, 10. juna 2018. prvi put će na prostoru Srbije uživo odjeknuti tonovi jedne od najboljih rok balada ikada, Still Loving You, žestoke hard & heavy numere Dynamite i naravno tonovi možda i najvećeg hita benda, pesma koja u 4 minuta možda na najbolji način reprezentuje sav kvalitet i svu vrednost benda – Rock You Like a Hurricane.

Više nego dostojnu podršku pružiće im Divlje Jagode, jedinstvena i vredna pojava na muzičkom polju bivše nam „Juge“. Osnivač i gitarista benda Zele Lipovača, sa svojom ekipom, daće svoj doprinos ovom „once in a lifetime“ doživljaju. Sa stažom od 40 godina i sa hitovima koji su ostavili dubok i neizbrisiv trag, kao što su: Motori, Jedina Moja, Krivo je More, Kap po Kap, Marija, Zauvijek Tvoj,Let na drugi svijet … (da nabrojimo samo neke), nastup Jagoda biće savršen početak savršene večeri.

Divlje jagode

Pisati dalje, davati dodatne razloge i pozivati sasvim je suvišno. Zato, svi vi koji ste do srži inficirani rock muzikom, vidimo se u Beogradu (u Štark Areni) 10. juna.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.