Događaji

Divlje Jagode 15. septembra u Apatinu

Apatin 15. septembra postaje centar žestoke rok svirke. Za sve ljubitelje tvrdog zvuka gitare u Apatinu, na Deer & Beer festivalu, koji se prvi put organizuje ove godine, nastupiće „Bitange“, „Dolly Bell“ i legende EX-YU roka „Divlje Jagode“. PLanirano je da festival započne u 20 sati i 30 minuta, a nastup Divljih Jagoda predviđen je za 22:30. Ulaz je besplatan!

Ne treba puno pisati o Divljim Jagodama, pesme koje su ostavile neizbrisiv trag u muzičkoj kulturi na ovim prostorima govore dovoljno. Dovoljno je samo nabrojati neke: „Krivo je more“, „Jedina moja“, „Zauvijek tvoj“, „Marija“, „Motori“, „Let na drugi svijet“, „Kap po kap“. Zele Lipovača kao osnivač i mastermajnd grupe već 40 godina uspešno vodi bend i istrajava u kvalitetnom hard and heavy zvuku, mnogi ga smatraju virtuozom na gitari i kako kažu on je gitarista čija se: „gitarska sola ne slušaju, nego pjevaju.“

„Želeli smo da organizujemo nešto i za ljubitelje rok muzike, jer smo im ostali dužni za Ribarske večeri. Nažalost, ove godine, a o čemu smo i ranije govorili, zbog smanjenog budžeta, cena popularnih bendova i njihove bukiranosti, nismo uspeli dovesti na binu na Trgu neki poznat rok sastav u okviru Ribarskih večeri. Organizovanje ovog festivala je način da se Turistička organizacija Apatin oduži svim poklonicima rok scene, te da i oni u svom gradu mogu prisustvovati nekom koncertu po njihovom ukusu.“ – istakao je za 025info Danijel Ajduk.

https://www.youtube.com/watch?v=r1nCu_ri1TY

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.