Događaji Srbija

Deseti Demofest donosi brojna iznenađenja!

Banjalučki Demofest ove godine slavi jubilej, a za deseti rođendan dobiće specijalni muzički poklon – sopstvenu himnu!

Iza ovog nesvakidašnjeg poklona stoje bendovi M.O.R.T. i ZAA, jedni od najuspješnijih pobjednika Demofesta, koji su i došli u Banjaluku kako bi zajedno snimili ovu pjesmu. To je tek početak ovogodišnjih iznenađenja, jer deseti Demofest donosi još jedan novitet, a u pitanju je druga festivalska bina.

„Odlučili smo da malo proširimo Demofest priču, pa će festival tako pored glavne ‘Basstion’ bine, na kojoj će takmičiti 30 demo bendova, dobiti još jednu binu. Ova manja, tzv. ‘Beton’ bina, biće smještena na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, tamo gdje je sve i počelo. Na ovoj bini će se takmičiti 20 demo bendova, a dva najbolja će zatim nastaviti takmičenje u finalu na velikoj bini“, otkrila je Brankica Janković, direktorica Demofesta.   

Takođe, u godinama kada se festivali gase i nestaju, Banjalučka pivara je obradovala Demofest najavljujući podršku festivalu u naredne tri godine.

Nikolas Peni, direktor Banjalučke pivare, rekao je da Nektar pivo, kao banjalučki brend, na taj način ulaže i u svoj grad, jer su festivali najbolji način da se privuku turisti, što značajno doprinosi razvoju turizma i domaće ekonomije.

„Današnji dan je, stoga, posebno važan za nas, jer potpisujemo ugovor na tri godine i tako se obavezujemo da ćemo nastaviti saradnju sa Demofestom. Ponosni smo na činjenicu da su Nektar i Demofest zajedno započeli priču o ovom festivalu i da danas zajedno slave njegov veliki jubilej. Ponosni smo jer nam je pružena prilika da im pomognemo u toj plemenitoj misiji, a današnji potpis je garancija da ćemo im biti pouzdana podrška i u vremenima koja dolaze“, istakao je Peni.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel je podsjetio na činjenicu da se za deset godina festivala prijavilo preko 3.500 bendova, nastupilo više od 300, a sviralo oko 1.400 muzičara iz 13 zemalja

„Brojke najbolje govore koliko je ovaj festival veliki, a riječ koja najbolje opisuje naše decenijsko prijateljstvo sa Demofestom je ponos. Zato što ga podržavamo svake godine od prvog izdanja i već 10 godina zajednički gradimo muzičku istoriju regiona“, kazao je Mišić.

Dalibor Ritan, country manager kompanije Huawei za BiH je čestitao Demofestu na deceniji postojanja i rekao da se raduje što Huawei i ove godine može pružiti podršku mladim talentima, te dodao da će zvanični telefon festivala biti Huawei P10.

Podsjećamo, ovogodišnji Demofest će se održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a imena izvođača koja su za sada poznata su Dubioza kolektiv, Funkerman i Freemasons. Još uvijek je otvoren i konkurs za demo bendove, a svi detalji se mogu naći na zvaničnom sajtu festivala na adresi www.demofest.org.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.