Događaji Srbija

Deset godina saradnje, deset godina komunikacije u pokretu

Kada je pre deset godina kompanija Vip mobile tragala za projektom koji neguje osobenost, kreativnost i energiju, želeli su da ponude javnosti inovativni umetnički izraz i formu, koji će ih ohrabriti da uživaju u kulturi. Tada su kompanija Vip mobile i Beogradski Festival igre udružili snage po prvi put, vođeni idejom da popularizuju umetničku igru u Srbiji, pod zajedničkim sloganom „Komunikacija u pokretu“ . Ovo je bio početak uspešne dugogodišnje saradnje zahvaljujući kojoj je Beogradski festival igre postao mesto okupljanja mladih, ali i već afirmisanih umetnika, koreografa i aktuelnih svetskih produkcija.

Osim spektakularnih predstava i pratećih sadržaja, poput revije filmova „Dani igre“, Festival se može pohvaliti i jedinstvenim projektima – nagradom „Vip poziva“ za domaće umetnike koji su izgradili karijere na svetskim pozornicama, nagradom „Vip iskorak“ koja se dodeljuje novinarima za doprinos popularizaciji umetničke igre, kao i projektom „Vip talenti“ za podsticaj najmlađim igračima, u saradnji sa Nacionalnom fondacijom za igru.

Podržavajući Beogradski festival igre Vip mobile je uveo propoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u srpsku kulturu i dao dobar primer i drugim kompanijama kako mogu da se uključe u dugoročne programe u oblasti kulture i tako doprinesu pozitivnim promenama u društvu. Ovo partnerstvo nemerljivo je uticalo na promenu statusa čitave baletske umetnosti u zemlji i regionu, zato Vip mobile s ponosom obeležava desetogodišnjicu saradnje i podržava 14. po redu Beogradski festival igre.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.