Događaji Srbija

Coca-Cola HBC Srbija predstavila Izveštaj o održivom poslovanju za 2015. godinu

Coca-Cola HBC Srbija predstavila je Izveštaj o održivom poslovanju za 2015. godinu koji prikazuje doprinos zaštiti životne sredine, unapređenju kvaliteta života zajednice, tržištu i širem ekonomskom ambijentu. Izveštaj je pripremio Smart kolektiv prema međunarodnom GRI G4 standardu, ispunjava visoke zahteve Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija koji se odnose na Izveštaj o napretku, što je potvrda posvećenosti kompanije održivom poslovanju u svim segmentima.  

Predstavljanje Izvestaja o odrzivom poslovanju Coca-Cola HBC Srbija (2)

„Kao lider na tržištu bezalkoholnih napitaka, svesni smo svoje odgovornosti u pogledu kvaliteta životne sredine i uslova života zajednice, te je održivost neodvojivi deo svih naših operacija i jedan od parametara uspešnosti poslovanja. U tom smislu, možemo reći da je 2015. godina bila izuzetno uspešna, jer smo značajno doprineli razvoju našeg šireg okruženja. To smo postigli u saradnji sa brojnim partnerima iz Vladinog, civilnog i korporativnog sektora i radujemo se nastavku svih inicijativa kojima zajedno inspirišemo budućnost“, izjavio je Aleksandra Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC  Srbija.

U 2015. godini kompanija je uložila preko 20 miliona dinara  i 800 volonterskih sati u razvoj zajednice, motivisala više od 90.000 ljudi da se bave sportom, povećala nivo upotrebe recikliranih materijala i dodatno umanjila uticaje na životnu sredinu. U periodu od 2007. do 2015. godine potrošnja vode po litru proizvedenog pića smanjena je za 50 odsto, a potrošnja energije za 46 odsto. Povećan je nivo upotrebe recikliranih materijala na 8,15 odsto, dok je reciklirano čak 95,27 odsto otpada u proizvodnji. Posebna pažnja je poklonjena profesionalnoj podršci mladima, kroz Coke summership program letnje prakse, Carieer from the bottle program zapošljavanja mladih, kao i više stotina sati predavanja studentima univerziteta u Srbiji. Da podsetimo, Coca-Cola Hellenic Grupa je u 2015. godini po drugi put proglašena za svetskog lidera u oblasti održivosti među proizvođačima napitaka od strane Dau Džons indeksa održivosti (DJSI).

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.