Događaji

Čestitamo: A-DERMA slavi 40 godina dermatoloških inovacija za fragilnu kožu!

marina.djarmati.ka@gmail.com'
  • March 31, 2022
  • 3 min read
  • 30 Views
Čestitamo: A-DERMA slavi 40 godina dermatoloških inovacija za fragilnu kožu!

Druženjem u novootvorenom zagrebačkom restoranu pod nazivom FOOD GARDEN obilježena je 40. godišnjica brenda A-DERMA, koji iz godine u godinu unapređuje ekspertizu i proizvode.

 

Brend A-DERMA dolazi od riječi Avoine (zob) i DERMA za dermatološki te već 40 godina brine o fragilnoj dječjoj koži i koži odraslih. Priča započinje sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada se Pierre Fabre, farmaceut i botaničar iz Castresa,, posvetio uzgoju zobi, zanemarene biljke, koja je od davnina korištena u medicinske svrhe. Bio je to početak opsežnih istraživanja ove biljke koja se i danas provode u jugozapadnoj Francuskoj.  Upravo je 1982. u dermatološkim laboratorijima A-DERME proizveden prvi proizvod na bazi zobi – A-DERMA dermatološki sindet.

Kako su istraživanja napredovala, rezultati su počeli sve više isticati posebnu vrstu bijele zobi: Rhealba® zob jer je najbogatija umirujućim molekulama. Biljno blago koje se rađa i raste uz poštivanje principa organske poljoprivrede, ova jedinstvena zob postala je zaštitnim znakom A-DERME.

 

Danas, 40 godina nakon kreiranja prvog proizvoda, A-DERMA nastavlja s inovacijama te predstavlja prvu dermatološku i certificiranu organsku liniju za njegu lica, BIOLOGY. Linija zadovoljava potrebe svih tipova fragilne kože zahvaljujući otkriću novog djelatnog sastojka, soka Rhealba® zobi. Riječ je o prvom organskom ekstraktu A-DERME, koji djeluje uravnotežujuće te hidrira kožu. Uz organski sok Rhealba® zobi, u BIOLOGY proizvodima nalazimo i ekstrakt maslačka, koji s kože odstranjuje čestice onečišćenja. Cijela BIOLOGY linija je jednostavna i potpuna, sastavljena od sedam proizvoda. Proizvodi ne sadrže parfeme, kontroverzne sastojke i esencijalna ulja, već osnovne sastojke kako bi se osigurala optimalna podnošljivost, čak i za kožu sklonu alergijskim reakcijama.

 

A-DERMA već 40 godina djeluje kroz aktivan i predan pristup u stvaranju odgovornih dermokozmetičkih proizvoda što obuhvaća:

  • eko-dizajnirane proizvode za smanjenje utjecaja na okoliš
  • proizvodnju u Francuskoj i kratki proizvodni lanac*
  • podršku lokalnim agrošumarskim akcijama, u Francuskoj i na međunarodnoj razini
  • preraspodjelu neprodanih proizvoda, koji su još uvijek pogodni za potrošnju, u dobrotvorne svrhe za pomoć najsiromašnijima.

A-DERMA će svoj 40. rođendan obilježiti i uz podršku vjernih potrošača. Kroz travanj će se u ponudi bolje opremljenih ljekarni naći Exomega Control emolijentno ulje Happy 40! 500 ml (limited edition). Za jedno kupljeno slavljeničko ulje, A-DERMA će posaditi jedno stablo.**

* osim kooperantskih proizvoda, tj. manje od 2 % asortimana
** minimalno 17.000 stabala

Podeli ovaj tekst:
marina.djarmati.ka@gmail.com'
About Author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.