Događaji Srbija

Budimo zajedno deo svetskog trenda

Kompanija Swiss Nature je u hotelu Saint Ten predstavnicima medija i saradnicima predstavila proizvodne linije Well, Stevia line i Diet Fit, pod nazivom „Budimo zajedno deo svetskog trenda“.

Nastala kao rezultat dugogodišnje saradnje sa renomiranim švajcarskim proizvođačima HACO i Frutarom, kompanija ima cilj da razvije asortiman visokokvalitetnih proizvoda koji će pomoći da se poboljša zdravlje ljudi, ali i trend zdravog načina života. Akcenat je stavljen na razvoj zdravih navika kod korisnika i na prevenciju, kojom može da se spreči razvoj mnogobrojnih oboljenja.

Prvi rezultati saradnje realizovani su 2010. godine lansiranjem dijetetskih suplemenata koji su zasnovani na farmakološko aktivnim komponentama, klinički potvrđenim i prirodnim. Asortiman je kasnije dopunjen proizvodima na bazi stevije i ovsenim kašama, zadržavajući trend zdravog života.

dr Nedeljko Milosavljević

„Dijabetes i kardiovaskularne komplikacije dijabetesa danas ubijaju više ljudi nego ratovi i saobraćajne nesreće. Epidemija globalnih razmera može se zaustaviti samo aktivnim personalizovanim i multidisciplinarnim pristupom, uz učešće lekara, pacijenata i države. Za efikasno lečenje neophodni su kako lekovi tako i pomoćne lekovite supstance koje su farmakološki aktivne i klinički potvrđene, čime se prevenira nastanak bolesti i komplikacija, koje se često završavaju fatalnim ishodom“, istakao je prof. dr Nebojša Tasić sa Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Doktor Danijela Karamarković, dijetolog i rukovodilac centra medicinske estetike Merkur, pojasnila je: „Pravilna ishrana zajedno sa fizičkom aktivnošću su lekovi u rukama svakog pojedinca. Jedino ovakva ishrana može da prevenira sve hronične nezarazne bolesti među kojima je i dijabetes, bez obzira na genetsku predispoziciju. Danas je u Srbiji svako četvrto dete gojazno, što predstavlja ozbiljan zdravstveni problem sa brojnim komplikacijama i posledicama“.

Da smo u korak sa svetskim trendovima potvrđuje i dr Nedeljko Milosavljević, direktor Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu. „Kako bi u današnje vreme jedno preduzeće ostalo u sve agresivnijoj konkurentskoj trci, neophodno je da se izdvoji od drugih na tržištu, a to može postići jedino stalnim unapređivanjem svojih proizvoda, usluga i poslovnih procesa putem uvođenja inovacija. Kompanija Swiss Nature je odličan primer kako se kroz strategiju licenciranja kvalitetnih tehnologija može postići izvanredan uspeh.  Drago nam je da takav model poslovanja primenjuju i u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu“.

Natali Mićović u ime kompanije Swiss Nature istakla je: „U ovom trenutku možemo da kažemo da nas vojska zadovoljnih potrošača stimuliše da idemo dalje i da budemo još bolji, pa je u planu razvoj još novih proizvoda i novih tržišta za plasman. Svet je veliki i treba ga osvojiti“.

Gosti su imali priliku da probaju deo proizvoda iz asortimana kompanije Swiss Nature, među kojima su najzastupljeniji bili dezerti.

O proizvodima:

  1. DIABETWELL kapsule u kombinaciji sa regulisanom ishranom i fizičkom aktivnošću pomažu u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i prevenciji dijabetesa.
  2. DIABETWELL KREM prevenira nastanak komplikacija na stopalima osoba sa dijabetesom i jedinstvena je formulacija na našem tržištu.
  3. OSTEOWELL je prirodan prozvod koji sadrži fito-lignane (sastojke semena lana), koji pomažu prilikom očuvanja hormonskog balansa, kao i u očuvanju gustine kostiju.
  4. CURCUMWELL je na bazi kurkumina, koji je jak antioksidant i pogodan za zaštitu moždanih funkcija, jedinstven na tržištu zbog visoke bioiskoristivosti.
  5. NEURAWELL je na bazi zelenog ovsa. Pogodan za smanjivanje stresa i poboljšanje psihofizičkih mogućnosti.
  6. LIVERWELL je pogodan za očuvanje jetre i normalne funkcije žuči. Na bazi je artičoke i silimarina.
  7. STEVIA LINE su proizvodi na bazi stevie, prirodnog zaslađivača. U ponudi su ukusni dezerti sa manje kalorija.
  8. DIET FIT ima široku ponudu ovsenih kaša koje su bogate vlaknima i pravi je izbor za pravilnu ishranu i funkcionisanje sistema za varenje sa vitaminima A, C, E, D3 i B.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.