Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Budimo humani: Zaigrajmo basket za Dušana Todorovića!

Dušan Todorović je dvogodišnji dečak iz sela Kušiljeva kod Svilajnca, koji boluje od najagresivnijeg oblika malignog oboljenja – neuroblastom. Krajem decembra 2016. godine upućen je u Beograd, gde mu je rađena biopsija, kojom je bolest potvrđena i odmah je krenuo sa hemoterapijom. 4. Aprila je otputovao za Memfis, gde će se nastaviti proces lečenja.

Za Dušanovo lečenje svakodnevno su potrebna velika sredstva, koja roditelji nemaju. Svilajnčani su nizom akcija uspeli za kratko vreme da prikupe novčanu pomoć u iznosu od preko 20. 000 evra. Međutim, to nije dovoljno.

Shodno tome, Volonterska organizacija Svilajnac – VOS sprovodi projekat ‘‘UN PASO ADELANTE’’, koji je deo pilot projekta ‘‘ Iskorači i ti! Sportski. Zdravo. Bezbedno’’, koji realizuje Krovna organizacija mladih Srbije sa partnerima Antidoping agencijom Republike Srbije, Zavodom za sport i medicine sporta Republike Srbije u okviru projekta ‘‘Iskorak’’, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Jedna od projektnih aktivnosti predviđa organizovanje humanitarnog rekreativnog turnira u basketu 3 na 3, pod nazivom ‘‘Igrajmo za Dušana’’. Sav priklupljen prihod od prijava ekipa biće doniran za lečenje Dušana Todorovića. Turnir će se održati u ponedeljak 17.04.2017.godine na terenima Poljoprivredno- veterinarske škole u Svilajncu.
Za dvogodišnjeg Dušana finansijska pomoć se može uplatiti na dinarski i devizni račun Komercijalne banke na ime dečakovog oca Aleksandra Todorovića, čiji je broj telefona 064/075-87-91.
Broj dinarskog računa: 205-9011006929626- 09.

Broj deviznog računa: RS35205903102323391180.

 Dođite da svi zajedno zaigramo basket za Dušana!

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.